XS
SM
MD
LG

Srpska u Novom Sadu

Kadetske selekcije (2002 godište) Republike Srpske u muškoj i ženskoj konkurenciji učestvovali su na "Turniru prisajedinjenja" povodom 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji koji su organizovali Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, uz podršku Grada Novog Sada i granskih sportskih saveza.

Na turniru su učestvovale selekcije Srema, Banata, Bačke i Republike Srpske.

Obe selekcije Republike Srpske zauzele su treće mjesto.

KOŠARKAŠI
POLUFINALE
BAČKA - REPUBLIKA SRPSKA 54-46 (16:12 17:10 12:14 9:10)
Dragojević, Tupanjanin, Pavlović 18, Popović 3, Nešković 2, Nježić, Bošković 11, Bućan, Šipraga, Šorak 2, Forcan 4, Aleksić 6
TRENER: Darko Trkulja
ZA TREĆE MJESTO
REPUBLIKA SRPSKA - SREM 50-43 (12:11 14:12 15:5 9:15)
Dragojević 2, Tupanjanin 2, Pavlović 7, Popović, Nešković 2, Nježić, Bošković 11, Bućan 3, Šipraga 11, Šorak 2, Forcan 4, Aleksić 6
TRENER: Darko Trkulja

KOŠARKAŠICE
POLUFINALE
BAČKA - REPUBLIKA SRPSKA 62-40 (9:8 14:8 23:13 16:11)
Kostadinović 5, A. Šipka 4, T. Šipka 3, Marendić 4, Tadić, Marjanović, Kovačević, Šehovac, Jokanović 5, Radanović 4, Škrivan 15, Mrdić
TRENER: Milorad Nadaždin
ZA TREĆE MJESTO
SREM - REPUBLIKA SRPSKE 51-56 (16:16 15:15 12:16 8:9)
Kostadinović 7, A. Šipka 9, T. Šipka 2, Marendić 6, Tadić, Marjanović 3, Kovačević, Šehovac, Jokanović 12, Radanović 4, Škrivan 10, Mrdić 3,
TRENER: Milorad Nadaždin

- Ovo je samo početak, jer je želja svih nas da smotra mladih sportista postane tradicija i da se okupljamo i ubuduće, svake godine krajem novembra, u znak sećanja na naše slavne pretke - rekao je Vladimir Batez, olimpijski šampion u odbojci, sada pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

- Smatram da smo mi, sportisti, manifestacijom na najvišem nivou obeležili istorijski datum pođednako uspešno kao što je to cela Srbija uradila. Odlučili smo se da naša omladina nosi dresove u bojama naše trobojke, a posebnu draž svemu daje činjenica da su dečaci i devojčice iz Republike Srpske sa oduševljenjem došli. To je potvrda da ćemo saradnju da razvijamo ubuduće u svim oblastima, jer smo postavili temelj za unapređenje sporta u Republici Srpskoj, Vojvodini i Srbiji,rekoa je Batez.

Pomoćnik ministra za sport, Dragan Jaćimović, prisustvovao je u Novom Sadu kadetskom turniru u košarci, odbojci i rukometu, povodom 100. godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji. On je izrazio zadovoljstvo što, osim sportista iz Srema, Banata i Bačke, i selekcije Srpske učestvuju u obilježavanju tako značajnog istorijskog datuma.

"Posebno mi je drago da povodom 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji na turniru učestvuje Republika Srpska sa šest selekcija. Riječ je o kadetskim selekcijama uzrasta od 2002. godišta, kao i mlađim godištima djevojčica i dječaka", rekao je Jaćimović.

On je dodao da učešće na turniru svima u Ministarstvu, kao i cijeloj Republici Srpskoj, znači puno u svakom pogledu, a ne samo u sportskom.

"Učešće na turniru znači promociju sporta Republike Srpske, promociju njene mladosti i izlazak na veliku, otvorenu sportsku scenu. Zato sam zahvalan Pokrajinskom sekretarijatu za sport i sekretaru Vladimiru Batezu na pozivu na turnir. Dogovor oko samog učešća reprezentacija Srpske na ovom turniru postigli smo za pet minuta", rekao je Jaćimović.

On je izrazio želju da se nastavi tradicija održavanja ovog turnira u Novom Sadu ili u Banjaluci.