XS
SM
MD
LG

Igokea ili Partizan ?

Ovog vikenda na programu je deseto kolo regionalne ABA lige. Derbi kola igra se u Laktašima, gdje će Igokea dočekati ekipu Partizana.

Igokea u ovaj meč ulazi u sjajnom raspoloženju. Nakon dvije pobjede, ekipa Žareta Milakovića puna je samopouzdanja. Svi igrači su zdravi i u dobroj formi i zaista Aleksandrovčani imaju razloga za optimizam. Sa druge strane, Partizan je u seriji od četiri poraza. Po nekim pričama bliskima klubu, ova utakmica je prekretnica za Partizan. Ako ne dobiju ovaj meč, moguće je faktički da se pozdrave sa sezonom i da rade na stvaranju tima za budućnost.

Što se tiče samog susreta, biće važno ko će nametnuti svoj ritam. Igokea nakon svih pojačanja igra u bržem ritmu i na veći broj poena. Partizan sa druge strane igra dosta defanzivnije i na manji broj poena. Dok Igokea svoju šansu traži kroz napad, Partizan će to raditi kroz odbranu. 

Igokea ima ogromnu prednost pod košem. Zubčić i  Lešić igraju sjajno tokom cijele sezone a Vilijams je isto dobar od svog dolaska. Partizan dobro širi igru preko Lendejla i Jankovića. Međutim, imaju problema sa nedovoljno spremnim Veličkovićem i Gagićem koji je van forme. Traže centra jako dugo ali ga još nisu našli. Zato će protiv Igokee imati problema pod košem. Takođe, Rikić je van forme kod Igokee ali je imao odličnih mečeva protiv Partizana u prošlosti.

Što se vanjske linije tiče, Igokea je moćnija napadački a Partizan defanzivno. Naravno u Igokei se najviše uzdaju u Lafajeta i Anđušića koji igraju sjajno od dolaska u Laktaše ali uvijek dobar doprinos da i Filip Adamović. Igokea tu ia širinu jer doprinos na iskustvo mogu dati i Radivojević ali i Lorbek. Partizan ne može mnogo napadački parirati Igokei. Zagorac je imao problema sa nosem pa ce se vidjeti koliko će moći pomoći timu. Marinković igra toplo hladno i polako prerasta u vječitog talenta. Pejdž se još traži a Nikolić i  Gegić će defanzivno probati usporiti Igokeu.

Sigurno da nas čeka zanimljiv meč. Oba tima imaju omjer 4-5 i zato je ovo izuzetno bitan meč za nastavak sezone. Ko će se radovati u Laktašima, saznaćemo u subotu od 17h.

Foto: Igokea Republika Srpska