XS
SM
MD
LG

Mažić poštuje Švabu

Sudija Milorad Mažić 26. maja sudit će najvažniju klupsku utakmicu na planeti, odnos finale Lige prvaka.

U intervjuu za srbijanski Mondo razgovarao je o svojoj prošlosti, ali i predstojećem Svjetskom prvenstvu. Na posebno zanimljiv način je opisao odnos sa Zlatanom Ibrahimovićem, za kojeg kaže da ima posebni tretman.

“Što se tiče Zlatana, to je jedini igrač za koga zaista morate dobro da se pripremite uoči utakmice. Nije problem ako nekom svojom odlukom naljutite publiku, problem je ako Ibrahimovića okrenete protiv sebe. E, to onda nije nikako dobro”.

Također, Mažić se podsjetio Svjetskog prvenstva u Italiji kada je bivša Jugoslavija izbačena u četvrtfinalu od Argentine koja se bolje snašla u penal seriji.

“Maskota Svjetskog prvenstva u Italiji 1990. Sećam se utakmice protiv Argentine, bratove i moje reakcije kod penala, tuge koja nas je obuzela zbog poraza. Imali smo fenomenalnu reprezentaciju, vrhunski izbalansiranu pod rukom jednog istinskog znalca. Bio sam gost bosanskog saveza pre godinu i po dana na seminaru njihovih sudija i oduševio sam se kada sam video Ivicu Osima u prvim redovima. Nikada neću zaboraviti kako su ga pre tog Mundijala stavili na stub srama, a on sve stoički podneo i stigao do senzacionalnog podviga. Njemu i danas radi kliker bolje od ovih mlađih naraštaja. Tada nisam imao ni ideju da ću se jednog dana baviti suđenjem. Skakao sam pored ekrana zbog onih žutih kartona koje je Retlisberger pokazao Refiku Šabanadžoviću”.

Milorad Mažić