XS
SM
MD
LG

Darko Ljubojević: Dug put do regionalne lige

Iako se na sva usta govori o osnivanju regionalne fudbalske lige od toga u skorije vrijeme neće biti ništa i moraće se sačekati još neki određeni period.

Nove informacije oko osnivanja regionalnog takmičenja iznio je prvi čovjek makedonske lige Vasko Dojčinovski koji tvrdi da je Evropska fudbalska federacija dala zeleno svjetlo za osnivanje takmičenja koje bi trebalo da krene septembra 2018. godine i brojala bi 24 ekipe iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Potpredsjednik FS BiH Darko Ljubojević nije upoznat sa informacijama koje dolaze iz Makedonije.

"Nemam nikakve nove informacije o osnivanju regionalne lige i dug je put do organizacije takvog takmičanja. Dosta smo razgovarali na tu temu, postoje neke ideje, ali nema ništa novo i sve je od ljetos. U medijima sam vidio izjave kolege iz Makedonije i zaista ne znam o čemu priča. Čudno bi bilo da izmišlja nešto tako", rekao je Ljubojević.

Prema njegovim posljednje o čemu se raspravljalo je organizacija regionalnog takmičenja za omladinske kategorije o čemu su pisali brojni mediji.

"Prošle sedmice imali smo sastanak u Zagrebu na kojem smo pričali o osnivanju regionalne lige za omladince koji bi mogao da posluži kao proba odnosno uvertira za seniore dok bi eventualno bilo organizovano takmičenje za žene. Ponavljam, nije bilo riječi o seniorskim ekipama", istakao je Ljubojević.

Novi sastanak trebalo bi da bude iduće godine.

"Završili smo jedan dio posla i novi sastanak najvjerovatnije će biti održan februara iduće godine kada bi se na dnevnom redu trebalo naći pitanje regionalne lige za seniorske ekipe", kazao je Ljubojević.