XS
SM
MD
LG

Badminton: Trenerska elita u Kragujevcu, održan edukativni kurs

U organizaciji Badminton kluba ’’Ravens – KG’’ i Badminton saveza Srbije, uz pokroviteljstvo i podršku Evropske badminton federacije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije, u periodu od 20. do 23. maja 2011. godine, u Kragujevcu je realizovan međunarodni trenerski kurs ’’Badminton Europe Coach Education – Instructor’s Course’’. Usavršavanje stranih i domaćih trenera podržao je i grad Kragujevac koji je za ovu priliku na raspolaganje stavio sportsku dvoranu ’’Park’’ i prostorije Druge kragujevačke gimnazije.

Kursu je prisustvovalo preko 20 predstavnika 11 evropskih država: Danske, Farskih ostrva, Škotske, Engleske, Kipra, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Albanije, Makedonije, Poljske i Srbije. Evropska badminton federacija je okupljanjem u Kragujevcu započela realizaciju projekta edukacije edukatora sa ciljem prenošenja i unapređivanja znanja i veština nacionalnih i regionalnih trenera – lidera. U ulozi glavnih edukatora našli su se priznati svetski treneri Dan Travers (Škotska) i Ray Stevens (Velika Britanija) dok je Evropsku badminton federaciju,  u ulozi koordinatora projekta, predstavaljala Lina Engl (BE menadžer razvoja). Srbiji je omogućeno da izuzetno inoviran i interaktivni model trenerskog kursa sa uspehom pohađaju: Marija Bulatović, Andreja Todorović, Nikola Mijačić, Jovan Marković, Milan Barbir i Radomir Jovović. Tokom višednevnih aktivnosti, priliku za predstavljanje u najboljem svetlu dobili su reprezentativci i ostali mladi takmičari kragujevačkog badminton kluba.

’’Edukacija trenera i događaj u celini su organizovani na najvišem nivou. Svi učesnici, pored zadovoljstva u pogledu sadržaja i forme kursa, zahvaljujući veoma profesionalnom i srdačnom odnosu domaćina i gostoprimstvu na koje se nailazilo na svakom koraku, poneće najlepše uspomene na Kragujevac i Srbiju. Evropska badminton federacija nastaviće da pruža podršku u razvoju posebno članicama koje pokazuju u svakom segmentu izuzetne rezultate što je slučaj i sa Srbijom.’’ – izjavila je Lina Engl, menadžer razvoja Evropske badminton federacije.