XS
SM
MD
LG

Ignjatović: Velika mi je čast što ću nositi zastavu

Najbolja srpska skijašica, Nevena Ignjatović, u intervjuu za Sportklub rekla je da joj velika čast što će nositi zastavu Srbije na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

 

Foto: OKS

 

Igre su sve bliže, a tim Srbije čini četvero sportista. Najveće nade se polažu u Nevenu Ignjatović, bajraktara na otvaranju.

- Super se osjećam, uzbuđena sam. Olimpijske igre su, naravno, san svakog sportiste. Za mnoge znam da nisu dobili priliku da se kvalifikuju. Ovo je stvarno velika čast za mene, posebno jer ću nositi zastavu. Jedva čekam, a s druge strane nisam ni svjesna da je vrijeme tako brzo prošlo od prethodnih. Spremna sam, malo ću narednih dana da se odmorim, da se u glavi spremim za ono što me čeka tamo. Lencerhajde je bio veliki podstrek za motivaciju za Koreju, vidjećemo kako će tamo biti i šta će štoperica pokazati - rekla je Nevena za Sport Klub.

Upravo je u Lencerhajdu u alpskoj kombinaciji ostvarila rezultat karijere osvojivši šesto mjesto.

- Taj dan je bio takav da me je neko pitao, nikad ne bih rekla da će tako da se završi. Prosto, kombinacija je takva disciplina da su neke devojke brze u brzinskim disciplinama, a neke u slalomu. Kombinacijom te dve se pravi neki balans. Veoma solidno sam odvezla brzinske discipline, s obzirom na to da ih ne treniram mnogo, tako da sam bila više srećna poslije superveleslaloma, nego slaloma jer sam znala da sa takvim zaostatkom mogu visoko da odem. Ne volim da očekujem, ali nisam očekivala da ću biti tako dobra, znala sam da mogu da budem u Top15, možda od 12. do 15. mjesta, ali se sve poklopilo. Slalom sam odskijala tečno, bez nekih grešaka, znam da sam mogla još bolje, realno sam bila veoma blizu podijuma. Možda sam i mogla tog dana da budem na podijumu, ali ništa nije slučajno, ja ostajem u tom raspoloženju, na tom putu i vidjećemo kako će se sve desiti u Koreji - naglašava Ignjatović.

Pored nje u timu Srbije su Marko Vukićević, Marko Stevović i Damir Rastić.