XS
SM
MD
LG

Senta: Posedujemo veliki rukometni kapacitet

Nastavljena je praksa posećivanja opština na teritoriji Vojvodine, a juče je domaćin bila Senta. Na sastanku kojem su prisustvovali predsednik Opštine Senta, Cegledi Rudolf, sekretar za sport i član opštinskog veća, Danilo Popov, sekretar sportskog saveza Opštine Senta, Igor Segedinski, predsednik RK Senta, Dragan Miljković i generalni sekretar RSV, Slobodan Višekruna, mnoge teme su načete, a neke od njih ostale su kao plan i težnja za budućnost.

Na samom početku prisutne je pozdravio predsednik Opštine Senta, gospodin Cegledi, koji je rekao da mu je veoma drago što je Rukometni savez Vojvodine posetio Sentu, rekavši da se rukomet u Senti voli i poštuje i da ima veoma dugu tradiciju. Gospodin Cegledi je rekao da Opština podržava sport i da se zaista trudi da na najbolji način podrži sve svoje sportske klubove, pa tako i RK Senta.

Generalni sekretar RSV je ukratko informisao prisutne o aktivnostima Rukometnog saveza Vojvodine, rekavši da se najviše pažnje posvećuje radu sa mladima, da takmičenje iz godinu u godinu rađa neke nove talente, koji se kroz okupljanje selekcija testiraju i na taj način se prati njihov napredak. RK Senta se takmiči sa tri ekipe u LMK RSV, što je zaista pohvalno i takav trend treba da slede svi klubovi. Školovanje trenerskog kadra je takođe nešto na čemu RSV insistira, a u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta iškolovan je već zavidan broj trenera, što treba dalje nastaviti, jer je uvek bolje kada klub ima nekoliko trenera u svojim redovima. Zbog trenutne situacije u klubu, Višekruna je savetovao prisutnima da zajedničkim snagama nađu još nekog trenera ili lice koje će se školovati i završiti trenersku školu, kako bi rad i vođenje ekipa na turnirima bili lakši.

Foto: RSV

Gospodin Popov obratio se prisutnima i zamolio da RSV vodi računa o troškovima takmičenja, nakon čega je gospodin Višekruna rekao da su troškovi takmičenja u LMK niži od onih koji su aktima RSS predviđeni i da se zaista vodi računa o svakom klubu i da se gleda da se što više radi u interesu klubova.

Delegacija je potom obišla sportsku halu, predivno zdanje, kojim se Senta zaista može podičiti, a domaćini su naročito ponosni na svoje internacionalce i velika rukometna imena, Radivoja Krivokapića, Marka i Milorada Krivokapića, kao i Andriju Senića, ali i na utakmicu koja je organizovana po otvaranju, kada je seniorska reprezentacija Srbije ugostila Mađarsku baš u toj hali.

Za nedavno održan Mikulaš Kup u Adi i Molu vlada izuzetno interesovanje i u Senti, pa su domaćini izrazili nadanje da bi sledeće godine deo turnira mogao da bude odigran i u Senti, računajući na malu udaljenost od Ade, ali i dobre sportske i ugostiteljske kapacitete, koje Senta ima u ponudi.

U daljem neobaveznom razgovoru otvorene su i brojne druge teme, o kojima će biti razgovora na nekom narednom sastanku, a domaćini su pokazali gest gostoprimstva i ostavili otvoren poziv za sličan sastanak i naredne godine.