XS
SM
MD
LG

U Mašincu nezadovoljni startom sezone

Samo dve pobede i 7 bodova u prvih 5 kola nove sezone nisu zadovoljili apetite trenera Mašinca Perice Krstića, a krivce za loš početak prvenstva vidi u slaboj realizaciji i neiskustvu napadačkog dela tima.

Moraju bolje u nastavku šampioinata; foto: Vanja Keser

Posle 2 startne pobede protiv Obilića i Požarevca, Nišlijke nisu trijumfovale u naredna 3 duela, pa su nerešenim ishodom sa Napretkom i porazima od Vojvodine i Crvene zvezde posle 5 odigranih kola na 5. mestu sa 5 bodova manje od vodećeg tria - Spartak, Sloga Radnički, Crvena zvezda.

Očekivali smo da se umešamo u borbu za prvo mesto, ali kako sezona odmiče mi smo sve dalje od zacrtanog cilja. Propustili smo šansu u utakmicama sa slabijim protivnicima, pa sada moramo “vaditi fleke” protiv kvalitetnijih sastava - kaže trener niškog tima Perica Krstić.

U naredna 2 kola Mašinac igra protiv ekipa koje su u dosadašnjem toku prvenstva pokazale najviše - subotički Spartak i Sloga Radnički iz Zemuna.

Pred nama su teške utakmice. Dva najozbiljnija kandidata za titulu, nemaju poraz u prvih 5 kola. Ako uzmemo da ih zaustavimo u toj seriji, možemo da se priključimo vrhu tabele, ako ne, biće nam još teže - jasan je Krstić.

U pauzi između dva prvenstva niški tim su napustile brojne igračice, a klub je dosta renoviran. Uprkos tome, Krstić smatra da njegove igračice dobro igraju, ali da nemaju sreće sa rezultatima.

Tim koji smo sačuvali morali smo da gradimo tokom leta kako bismo spremno dočekali start šampionata. U prethodnim prvenstvenim duelima naša igra nije bila loša, protiv Zvezde smo čak bili bolji rival uprkos crvenom kartonu, ali su sticajem srećnih okolnosti crveno-bele na kraju pobedile. I stručnjaci iz drugih klubova i sveta fudbala komentarišu da igramo dobar fudbal, ali jednostavno ne pobeđujemo - kazao je trener Mašinca.

Osnovni problem slabog starta prvenstva Krstić vidi u slaboj realizaciji i poteškoćama sa postizanjem golova.

Odbrambeni deo tima je zasada najbolji iako je u startu pokazivao malo nesigurnosti. Vezni red igra sve bolje, kreira šanse, ali je osnovni problem mlad i neiskusan napad koji teško koristi gol-šanse. To me tera da vršim neka taktička pomerenja, ali nadam se da će, kako sezona bude odmicala, napadačka linija biti sve bolja i bolja - podvukao je on.

Idealan izlazak iz krize bile bi pobede protiv timova u najboljoj formi, a da li je sastav Mašinca kadar za takav poduhvat videće se već u nedelju 9. oktobra kada na stadionu na Delijskom visu bude gostovale aktuelne šampionke fudbalerke Spartaka iz Subotice.

 


14 .kolo Superliga Srbije
Spartak 2 : 0 Mašinac Trejs PZP
Crvena zvezda 3 : 0 Obilić
Sloga Radnički 0 : 3 Požarevac
Napredak 1 : 4 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 14 14 0 0 42
2 Crvena zvezda (-1) 14 11 0 3 32
3 Sloga Radnički 14 9 1 4 28
4 Mašinac Trejs PZP 14 6 2 6 20
5 Vojvodina 14 4 3 7 15
6 Napredak 14 3 2 9 11
7 Požarevac 14 3 1 10 10
8 Obilić 14 1 1 12 4