XS
SM
MD
LG

Boško Djokić na Ibarskom keju

Košarkaši Sloge su posle mnogo muka uspešno završili prethodnu sezonu u KLS izborivši opstanak. Usledio je uobičajeni period zatišja na Ibarskom keju,a onda kao grom iz vedra neba informacija da je novi trener Sloge Boško Đokić. Potvrda čaršijskih priča usledila je na pres konferenciji u prostorijama kluba gde je iskusni i provereni stručnjak iz Beograda potpisao ugovor sa prvoligašem iz grada na Ibru.

Poznato je da smo iza sebe ostavili jednu tešku sezonu, imali smo promene trenera, kadrovske pehove u ekipi, ali smo na kraju uspešno stigli do opstanka. Ljudi koji vode klub nisu spavali, radili smo sve ovo vreme i na kraju uspeli da dogovorimo dolazak vrhunskog stručnjaka na čelo naše ekipe. Boško Đokić je jedan od najboljih u ovom poslu, njegova biografija je poznata i priznata i kada takav čovek prihvati ponuđeni posao to govori i o njemu, ali i nama, mislim na KK Sloga. Odlazeći iz klubova gde je radio, uvek je ostavljao dobre igrače i dobre trenere,a takvu crtu malo ko ima u Srbiji danas. Poželeo bih mu dobrodošlicu u sredinu koju dobro poznaje, verujem da sa njim dolazi i novo, uspešnije vreme za naš klub – predstavljajući novog trenera rekao je Milovan Bogojević, direktor KK Sloga.

Odmah posle potpisivanja ugovora sa kraljevačkim prvoligašem Boško Đokić je izašao pred „sedmu silu“.

Moj treći dolazak u Kraljevo, ali prvi u Slogu. Raduje me pažnja svih Kraljevčana koji me nisu zaboravili, volim ovaj grad i mnogo mi je drago da sam ponovo tu. Kontakti su postojali i ranije, traje to godinama, ali samnom nije lako, tražili smo se godinama i evo sada su se stvorili uslovi da stignem na Ibarski kej. Od direktora Bogojevića sam dobio najbolji kompliment da sam svuda ostavljao dobre igrače i trenere. To je svrha i ove priče, u tom pravcu će ići moj angažman u Slogi – rekao je Boško Đokić.

Novi strateg „belih“ već je počeo sa radom?

Pripreme su počele 15. avgusta, po mom mišljenju malo kasnimo, ali nastojaćemo da nadoknadimo propušteno. Zatekao sam gro tima iz prošle sezone, decu Kraljeva, odlična podloga za ono što želimo i na čemu ćemo raditi. Sledi razgovor sa iskusnijim igračima iz prošle sezone,a tek posle toga dovođenja igrača sa strane, na pozicijama koje su deficitarne. Akcenat je i ove sezone na igračima iz Kraljeva.

Poznat je i plan priprema?

Radimo dva puta dnevno. Pre podne su suva trčanja, teretana, merimo brda oko Kraljeva. Popodne i uveče je rad u dvorani. Prešli smo u novu dvoranu, tamo ćemo i igrati utakmice i mislim da je to sjajna stvar. Od 28. avgusta ćemo biti na kratkim pripremama na Goču,a sa kontrolnim utakmicama krećemo od 4. septembra i odigraćemo 11 utakmica. Liga ove godine startuje ranije, 1. oktobra,a završava se kasnije, u aprilu, tako da znamo šta nam je činiti.

Boško Đokić je formirao i stručni štab i poverenje ukazao svojim bivšim učenicima?

Volim da edukujem kako igrače, tako i mlade trenere. Za pomoćnika sam izabrao Mitra Trivunovića koji će istovremeno voditi i brigu o juniorima. Bio sam mu trener, znam ga kao odličnog igrača, ali verujem da može biti još bolji trener. Kondicioni trener će biti Nikola Razić koga sam takođe trenirao u Mašincu, svojevremeno, tako da smo i taj deo mozaika sklopili. Ostaje da se do odlaska na Goč selektira tim i da na planinu odemo u što je moguće kompletnijem sastavu. O ambicijama je sada rano pričati, kada sklopimo tim i vidimo šta su drugi uradili, odredićemo svoje pozicije – zaključio je Boško Đokić novi trener kraljevačke Sloge.

Pres konferenciji je prisustvovao i Mitar Trivunović koji nije krio oduševljenje što je dobio šansu da radi kao trener u klubu gde je završio igračku karijeru.

Čast mi je da učim do Boška Đokića, to je privilegija koju mnogi iz ovog sporta nemaju – kratko je rekao Mitar Trivunović.

Novi trener Sloge Boško Đokić je u karijeri vodio mnoge domaće i strane klubove, sa FMP-om, tadašnjim Refleksom osvojio je Jadransku ligu i Kup Radivoja Koraća. U Kraljevu je radio dva puta, vodio je više nego uspešno Mašinac u zlatnim danima tadašnjeg kraljevačkog prvoligaša.

 

Boško Đokić parafira ugovor sa KK Sloga

Boško Đokić u društvu sportskog direktora "belih" Milovana Bogojevića i pomoćnika Mitra Trivunovića