XS
SM
MD
LG

Bugarski navijači divljali u Banjaluci (VIDEO)

Navijači bugarske ekipe Beroe, tzv. Zara Boys, koji su doputovali u Banjaluku na revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Radnika, kasno sinoć demolirali su ulaz u hotel Bosna u Banjaluci.

Foto: Twitter/Dragan Močević

 

Ispred hotela došlo je i do masovne tuče, u kojoj je teško povrijeđen jedan bugarski navijač, a pravovremenom intervencijom policije spriječen je teži incident. Agencija SRNA prenosi da je uhapšen veći broj navijača, a dio njih priveden je na ispitivanje.

"Dolaskom na lice mjesta, utvrđeno je da je narušen javni red i mir međusobnom tučom između više lica kao i da su razbijena ulazna vrata hotela i da je oštećen dio inventara u holu hotela. Takođe, utvrđeno je da su za sada četiri navijača Bugarske fudbalske ekipe Beroe zadobila lakše tjelesne povrede u vidu ogrebotina, modrica, podliva i manjih rasjekotina, i svima je ukazana medicinska pomoć u Službi hitne pomoći Banjaluka. Uviđaj na licu mjesta vrši dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, zajedno sa policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Banjaluka, a po završetku uviđaja i utvrđivanju činjenočnog stanja izvršiće se kvalifikacija djela. Policijski službenici su lišili slobode jedno lice iz Banjaluke, a više lica je dovedeno na ispitivanje kako bi se utvrdilo činjenično stanje i okolnosti prijavljenog narušenog javnog reda i mira", piše u saopštenju MUP-a Republike Srpske.

Osim ulaznih vrata hotela Bosna, polupan je i inventar obližnjeg kafića "Debela Berta".

Utakmica Radnik - Beroe na programu je večeras od 18 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci.