XS
SM
MD
LG

Ugovor sa šampionom , Izvorom iz Aranđelovca produžile Maja Radoičić i Ana Kojić

Aranđelovac – 07.07.2016.godine. Uprava ŽRK "Izvor Bukovička Banja" intezivirala je pregovore sa postojećim igračkim kadrom za narednu takmičarsku sezonu.

Vernost osvajaču duple krune potvrdile su srednji bek Maja Radoičić i desno krilo Ana Kojić.

Radoičićeva je "dete" aranđelovačkog superligaša i iz kluba je odlazila samo na nekoliko meseci u Švedsku početkom 2013 godine godine kada je pokušala da započne inostranu karijeru ali se posle jedne polusezone ponovo vratila u matični klub već početkom naredne sezone.

Interesantno je da je Maja od aktivnih igrača ostvarila najviše nastupa za klub i treća je na ukupnoj listi 111 devojaka koje su branile boje Izvora u poslednjih 18 sezona koliko je ovaj klub u Super ligi. Ispred nje su samo Ana Pavlović (223) i Marija Kuharović (213) , mada bi Radoičićeva sa 185 do sada upisanih nastupa u prvenstvu mogla , ukoliko njena karijera potraje da , preuzme tu poziciju od napred pomenutih igrača. Maja je u sva tri takmičenja (Super liga , Kup i Evro kup) , upisala 245 nastupa uz 735 postignutih golova.

Kreator igre šampiona Srbije i u narednoj sezoni,srednji bek Izvora Bukovičke Banje , Maja Radoičić

Povremena je reprezentativka Srbije , sa kojom je na Mediternskim igrama u Turskoj pre nekoliko godina osvojila zlatnu medalju , a u tek završenoj šampionskoj sezoni u sastavu Izvora u sva tri takmičenja propustila je samo jedan meč u kome nije bila u sastavu , upisala je 35 nastupa uz 68 pogodaka.

Desno krilo juniorske reprezentacije , devojka koja je prve ozbiljnije rukometne korake počela da gradi upravo u nekadašnjem Knjazu , a danas Izvoru , Ana Kojić , takođe je produžila ugovor sa klubom na još jednu sezonu. Izuzetno borbena , hrabra i uvek do maksimuma angažovana Kojićeva preuzela je veliku odgovornost na sebe ne samo u tek završenoj sezoni u kojoj se povredila iskusnija Tamara Žarković nego i u trenutku kada je pre dve godine (2014/2015) iskusna Ana Pavlović rešila da okonča uspešnu karijeru , te je Kojićeva kao jedino desno krilo nosila igru svoje ekipe na desnoj strani napada tada tima trenera Slobodana Jedoksića , a sada trenera Živojina Maksića.

Juniorska reprezentativka osvajača duple krune , desno krilo Ana Kojić , još jednu sezonu u Aranđelovcu

Kojićeva se od pre dve godine i definitivno preselila u Aranđelovac a u Izvor je stigla iz obrenovačkog Radničkog u novembru 2011 godine kao učenik 8 razreda osnovne škole na insistiranje tadašnjeg trenera Knjaza Miloša 2. , Gorana Jelenića koji je zapazio talenat ovog desnog krila. Najpre kao igrač dvojno registrovan za Knjaz Miloš i Radnički iz Obrenovca živela je na relaciji rodni Kalenić - Obrenovac - Aranđelovac , a sa početkom srednjoškolskog školovanja i definitivno se seli u grad pod Bukuljom gde je kao odličan đak nedavno završila Gimnaziju. Uporedo sa rukometom , Kojićeva nastavlja i školovanje kao budući pravnik , a u upravi kluba ne kriju zadovoljstvo što će omaleno desno krilo i naredne sezone biti u klubu.

Ana je već uspela da uiše 103 nastupa u svim takmičenjima za Izvor (81 Super liga) uz 181 postignut pogodak (Super liga 131 gol) i jedna je od tri juniorske reprezentativke Srbije (Ana Tomković i Marijana Karić) , sa kojima Izvor Bukovička Banja želi da nastavi saradnju i naredne sezone.

Paraf na novi ugovor,Aa Kojić i deo upravnog odbora Izvora Bukovičke Banje

U upravi kluba ističu da će u veoma kratkom roku pokušati da dogovore nastavak saradnje sa gotovo svim igračima sa kojima je Izvor Bukovička Banja nedavno osvojio prvu duplu krunu u istoriji kluba, pa se u skladu sa takvom klupskom politikom narednih dana očekuje još informacija o parafiranju novih ugovora sa igračima koji će u takmičarskoj sezoni 2016/2017 braniti boje Izvora Bukovičke Banje na sva tri fronta: Super ligi i Kupu Srbije kao i EHF Kupu.

Foto: “Foto Centar” – Aranđelovac

Osvajač duple rukometne krune-ŽRK Izvor Bukovička Banja,detalj posle finala Kup-a sa Medicinarom