XS
SM
MD
LG

"Orlovi" sa minusom na revanš u Vesprem

Baraž meč Srbije i Mađarske odigran je u Kraljevu pred jedva hiljadu gledalaca. Prava podrška našem nacionalnom timu je izostala,a to se osetilo na samom početku meča kada su Mađari lako poveli 0-4 koristeći sve greške naših reprezentativaca, pogotovo u napadu. Morao je Dejan Perić da posegne za tajm autom, posle koga je naš tim počeo da igra. Zahvaljujući Petru Nenadiću uspela je Srbija da nekoliko puta dođe na minus dva gola, ali prilike da uhvati rezultatski priključak su propuštene neshvatljivim greškama u napadu. Kada se na to doda i sjajni Roland Mikler na golu, koji je do odmora sakupio 7 odbrana, dok je njegova zamena Fazekaš odbranio i jedan sedmerac, eto kako su Mađari stigli do odličnih 8-13 na poluvremenu. Po svemu viđenom u prvih 30 minuta bilo je jasno da smo namerili na veoma dobrog protivnika, koji zna šta hoće, dok se u našoj igri "štucalo".

Nastavak meča bio je ponovo u znaku gostiju. Znalački su igrali u odbrani pritiv bezidejnih izabranika Dejana Perića, dok su u napadu braća Nađ, T. Ivančik i društvo radili šta su hteli. Pri vođstvu Mađara od 9-17 usledio je tajm aut sa naše klupe, ali ni to nije donelo boljitak u igri "orlova". Trenutak kada su gosti ostali sa dva igrača manje na terenu, naši reprezentativci su obilato iskoristili i serijom 3-0 smanjili vođstvo gostiju 13-18. A onda, kao da je neko uključio prekidač u našem timu. Krenula je serija bez kraja, probudial se publika, Mađarima nisu pomogla ni dva tajm auta i naš tim je preko Šešuma, Nenadića i Ilića stigao do izjednačenja i prvog vođstva u meču 20-19. Da li je na pomolu čudo!!??

Teško je bilo očekivati da može da se dogodi takav preokret, "orlovi" su dali poslednji atom snage, ali šut Nenadića za remi odbranio je sjajni Mikler za konačnih 25-26.

MAĐARI ZADOVOLjNI

U taboru Mađarske po završetku utakmice vladalo je zadovoljstvo.

- Odigrali smo dobar meč, naročito u prvom poluvremenu. Očekivali smo drugačiju utakmicu, ali imali smo odgovor na igru domaćina, lako smo pogađali gol Srbije i uvećavali prednost. Preokret je usledio posle dvostrukog isključenja u našem timu, domaći su to znalački iskoristili, stigli i prestigli nas, ali smo uspeli da se vratimo i na kraju pobedimo. Jako važna pobeda, ali ne zanosimo se da će u revanšu u Vespremu biti lako - naglasio je Ištvan Šuh reprezentativac Mađarske.

Španac na kormilu naših suseda, Havijer Sabate, imao je reči hvale za našeg selektora Dejana Perića i ono što je uradio sa reprezentacijom.

- Jako teška utakmica. U prvom poluvremenu i jednom delu drugog smo igrali odlično, lako postizali golove, igrali agresivnu odbranu i raznovrstan napad. Sve se okrenulo posle isključenja dva naša igrača. Srbija se digla, krenula je i publika i ceo taj ambijent je omogućio domaćinu da se vrati, rezultatski preokrene meč. Morali smo da uložimo mnogo energije da bi smo zadržali vođstvo i ostvarili pobedu koju smo zaslužili. U Vespremu će biti "drugo poluvreme". Imamo prednost, ali lako biti neće. Poštujem Srbiju i rukomet u vašoj zemlji i znam da ćemo imati težak posao pred našim navijačima - naglasio je Sabate.

KARAKTER I MORAL NEDOVOLjNI ZA POBEDU

Petar Nenadić je odigrao simultanku sa Mađarima. Ipak, vidno utučen je govorio po završetku baraža.

- Veoma slabo smo ušli u meč. Ništa nije funkcionisalo, dok su Mađari delovali odlično. Gubili smo ubedljivo i teško bi se neko vratio posle "-8". Ipak, pokazali smo karakter, moral, uložili mnogo energije i uspeli da povedemo. Ipak, nije nam se dalo da zadržimo vođstvo ili izbegnemo poraz. Prava šteta. Idemo dalje, igra se meč u Vespremu gde će biti mnogo teško, ali nećemo se predati do pposledeg minuta te utakmice. Videćemo šta će biti - napomenuo je Petar Nenadić.

Selektor "orlova" je uz reči hvale za igru gostiju i postavku kolege sa protivničke klupe, napomenuo dva lica našeg tima.

- Počeli smo loše. Igru smo gradili iz odbrane, a nje nije bilo. Nismo imali odbrane na golu i gosti su to znalački koristili. Ipak, svih 60 minuta smo igrali borbeno i imali motova i želju. kada su se stvari malo posložile u našoj igri, kada je krenuo karakter mojih igrača, stvari su se okrenule, iz velikog minusa smo ušli u plus. Videli ste, nismo se raspali posle minus 8, uspeli smo da povedemo, ali bez koncentracije da posao na taj način privedemo i kraju. Izgubili smo, ali se posao u baražu svodi posle dve utakmice. Idemo u Vesprem da odigramo još jednu dobru utakkmicu, ako što smo odigrali drugo poluvreme u ovom meču. Biće jako teško, čeka nas vrela atmosfera koja će biti motiv Mađarima, ali biće i nama motiv. Očekujem pozitivnu reakciju mojih igrača i nadam se da ćemo odigrati kvalitetno u revanšu - zaključio je Dejan Perić bez želje da prognozira ishod revanša meča baraža u mađarskom Vespremu.

SRBIJA - MAĐARSKA 25 - 26 (8 - 13)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 1000 Sudije: Hansen i Petersen (Norveška) Sedmerci: Srbija 7 (5), Mađrska 4 (3) Isključenja: Srbija 4 minuta, Mađarska 10 minuta

SRBIJA: Arsić 5 odbrana, Vejin, Šešum 3, Marjanović, Đukić 2, Nenadić 10 (5), Ilić 4, Rnić, Beljanski, Mitrović, Zelenović 2, I. Stanković 1, Marsenić 2, S. Stanković 1, Mladenović, Marjanac Selektor: Dejan Perić

MAĐARSKA: Balog, Ilješ 1, Šuk, Čazar 2, G. Ivančik, T. Ivančik 6 (3), Fazekaš, Mikler 11 odbrana, K. Nađi 3, L.Nađi 4, Guljaš 1, Zubai 1, Banhidi 1, Ančin 3, Bodo, Lekai 4 Selektor: Ksavijer Sabate

 

Nemanja Ilić napada gol Madjara

Selektor Dejan Perić i "orlovi"