XS
SM
MD
LG

FK KRUPA: Lažne optužbe i pokušaji destabilizacije neće nas zaustaviti!

Fudbalski klub Krupa, nakon osvojene titule u Prvoj ligi Republike Srpske i istorijskog plasmana u Premijer ligu BiH, oglasio se saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelini.

"Fudbalski klub Krupa je osvajanjem titule u Republici Srpskoj i istorijskim plasmanom u Premijer ligu BiH, tri kola prije kraja prvenstvene trke, ostvario najveći uspjeh u svojoj istoriji koja je započeta 1983. godine.

U ovaj rezultat uloženo je mnogo truda, znoja, napora, odricanja, novca, entuzijazma i ljubavi, stvorena je jedna pozitivna sportska priča, a paralelno sa takmičarskim uspjesima klub je rastao i organizaciono, građena je infrastruktura kojom malo koji kolektiv u Republici Srpskoj i BiH može da se pohvali. Zahvaljujući, u prvom redu, generalnom sponzoru koji je bio glavni oslonac u izrastanju našeg sportskog kolektiva, ostvareni su snovi brojnih generacija, a naše malo mjesto dobilo je privilegiju da se takmiči sa najkvalitetnijim klubovima u zemlji.

Nažalost, posljednjih dana od strane pojedinaca i određenih krugova u sportskoj javnosti želi da se plasira neistina i minimizira sve ono što je Fudbalski klub Krupa uradio u najupješnijoj sezoni svoje istorije. Deplasiranim lažima, teškom obmanom i nerezonskim argumentima naš klub se etiketira kao uzročnik posrnuća Fudbalskog kluba Borac, a sve pokušava da se pretvori u dnevno-političku retoriku.

Fudbalski klub Krupa ovakve insinuacije i nepoštene konstrukcije omalovažavanja, u kojima želi da se minimizira naš istorijski uspjeh, sa gnušanjem odbacuje jer ko želi da sagleda sve neoborive argumente oni govore suprotno.

Fudbalski klub Krupa i njen glavni sponzor pomagali su infrastrukturno, takmičarski i finansijski Fudbalski klub Borac. Ustupali svoj teren za treniranje i utakmice seniora i omladinaca Borca, uložili nemala sredstva u njega da bi preživio u teškim uslovima i takmičio se, a sada se pokušava stvoriti atmosfera linča u Gradu Banjaluci zamjenom teza i lažima. Pojedinci i pojedini kolektiviteti to rade osmišljenom kampanjom pokušavajući da sve to prebace i na politički teren. To uglavnom rade oni koji fudbalu nikada ništa dali nisu.

U jednom trenutku, sagledavši realnost neodrživog stanja u Fudbalskom klubu Borac, Fudbalski klub Krupa je ponudio rješenje o fuziji naša dva kolektiva za koje i sada smatramo da je bilo jedino ispravno jer bi se tim sredila situacija u Borcu i očistili nagomilani milionski dugovi. Zbog čega nije prihvaćen naš prijedlog i kome je on zaista smetao i danas nam je nejasno, ali smo se, u ubjeđenju da je odbačena zdrava fudbalska platforma, okrenuli nastavku izgradnje infrastrukture u Krupi na Vrbasu i uslova za takmičenje u Premijer ligi BiH koju smo postavili kao svoj takmičarski cilj.
Uspjeh Fudbalskog kluba Krupa nije ostvaren preko noći, za jednu sezonu, što je u fudbalu i nemoguće. Uspon našeg kluba započeo je 2009. godine kada smo od najnižeg ranga takmičenja, u najkraćem vremenu, sezonu za sezonu, stigli do prvoligaške scene u Republici Srpskoj. Takmičeći se prve sezone u ovom rangu bili smo vicešampioni i finalisti Kupa Republike Srpske. Druga sezona u Prvoj ligi je naša kruna rezultata.

Iskrena sportska javnost nam je čestitala na svemu onome što smo do sada uradili, a od mnogih pojedinaca, klubova i čelnika Fudbalskog saveza Republike Srpske dobili smo javne pohvale za organizaciju finalnog susreta Kupa protiv Rudar Prijedora. To finale protiv Prijedorčana na našem stadionu u javnosti je prezentovano kao najorganizovanije u istoriji ovog takmičenja uz ono antologijsko iz 1995. godine. Takođe, srećni smo zbog aplauza i podrške od strane najvatrenijih navijača sarajevskog Željezničara koji su nas pozdravili kao šampione na stadionu 'Grbavica' nakon utakmice Kupa BiH u kojoj je naš klub eliminisan iz jedanaesterca u sudijskoj nadoknadi.

Svjesni smo da se uspjeh ovdje kod nas najteže prašta, ali želimo da upoznamo fudbalsku javnost da će Fudbalski klub Krupa i dalje biti na usluzi i raspolaganju svim fudbalskim klubovima, pa tako i Borcu, kao i u prethodnom periodu, jer želimo da gradimo iskrene i istinske mostove prijateljstva i saradnje. A Borac je naš najveći klub i želimo mu da se što prije vrati tamo gdje mu je i mjesto - u Premijer ligu BiH.

Na kraju želimo da kažemo da nas lažne optužbe i pokušaji destabilizacije neće zaustaviti u pozitivnoj fudbalskoj priči koju smo zaokružili titulom i plasmanom u Premijer ligu BiH, već naprotiv, biće nam još veći motiv za dodatni entuzijazam i ljubav prema fudbalu. Jer pred nama su nove stranice klupske istorije koje treba da ispišemo", navodi se u saopštenju novog premijerligaša Krupe.


Borac 2 : 2 Tekstilac
Mladost (VO) 3 : 2 Zvijezda 09
Krupa 4 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 32 23 5 4 74
2 Mladost (VO) 32 18 8 6 62
3 Tekstilac 32 13 12 7 51
4 Kozara 32 14 7 11 49
5 Zvijezda 09 32 13 9 10 48
6 Borac 32 8 8 16 32