XS
SM
MD
LG

Tekstilac započeo pripreme

Svjesni da ih u narednoj sezoni u Prvoj ligi Republike Srpske čeka velika zadaća, u Tekstilcu su započeli pripreme kako bi se što spremnije dočekao naredni šampionat. Na prozivci svi osim trenera Bojana Magazina, ali tu je bio njegov asistent Budimir Luković. Imao je za igrače kratku, ali jasnu poruku.

„Zahvaljujem se svima na odzivu, igračima koji su ovdje bili i prošle sezone želim čestitati na odličnom rezultatu, dok novajlijama želim da uputim dobrodošlicu, sa željom da ih prihvatite kao i sve momke ranije. Mi od prvog dana moramo da krenemo jako jer nas očekuje vrlo zahtjevna sezona“, rekao je Luković.

Rukovodstvo Tekstilca predstavljao je Bojko Gatarić, predsjednik Skupštine kluba.

„Čestitam na učinku u minuloj sezoni. Imaćemo uskoro izbornu Skupštinu, slijede i određeni infrastrukturni poduhvati, a poznate su i visoke ambicije koje imamo i u novoj sezoni i u narednom mandatu.  Neće biti nimalo lako, znate ko će sve učestovati u Prvoj ligi Republike Srpske, ali tu smo da se borimo, radimo i trudimo, a rezultati će doći. Svima želim dobro  zdravlje, željeni uspjeh i istinsku sreću“, poručio je Gatarić.

Reči optimizma izgovorio je i Milorad Subić, sportski direktor Tekstilca.

„Želim da klub ostvari još jedan iskorak u rezultatskom i organizacionom smislu, te da ovo bude sezona igrača iz omladinskog pogona. Moramo se oslanjati na mlade i sostvene snage, to je jedino rješenje u teškim vremenima“, poručio je Subić.

Tekstilac će odigrati nekoliko kontrolnih utakmica. Krenuće se od dobojske Sloge, natupiti na tradicionalnom turniru u Gradišci, pa dokle se stigne.

A, želi se daleko...

Prvoj prozivci prisustvovali su:

Davor Kovačević, Dino Malkić, Nebojša Prljeta, Benjamin Vugdalić, Aleksandar Plavšić, Stefan Petrić, Dražen Vukadinović, Dragan Jolović, Đorđe Vujičić, Siniša Simić, Dejan Ćorić, Dušan Marić, Suzan Brković, Milan Brković, Vladanko Komlenović, Marko Rastović, Bojan Savović, Aleksandar Kovač, Nenad Đukić, David Gatarić, novajlija Miloš Perović i povrijeđeni Igor Susaković. Svoje izostanke su ranije najavili Dejan Plisnić, Duško Pećić, Saša Đuričić, Gedeon Guzina i Zlatko Duspara.

Izvor: Slađan JEREMIĆ


Borac 2 : 2 Tekstilac
Mladost (VO) 3 : 2 Zvijezda 09
Krupa 4 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 32 23 5 4 74
2 Mladost (VO) 32 18 8 6 62
3 Tekstilac 32 13 12 7 51
4 Kozara 32 14 7 11 49
5 Zvijezda 09 32 13 9 10 48
6 Borac 32 8 8 16 32