XS
SM
MD
LG

Niš se sprema za Kup Koraća, karte od 15. januara

Potpisivanjem ugovora o organizaciji Kupa Radivoja Koraća Grad Niš je i zvanično preuzeo domaćinstvo ovog takmičenja, koje će organizovati naredne 3 godine. Ulaznice u prodaji od 15. januara.

490x370-nis-kup-koraca.jpg

Organizatori i ove godine očekuju punu halu: foto: Vanja Keser

Niš će od 18. do 21. februara 2016. godine 12. put biti domaćin Kupa Radivoja Koraća, a predstavnici Košarkaškog saveza Srbije, Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije i Grada Niša potpisali su ugovor o organizaciji za narednu godinu, prvu u nizu tri tokom kojih će ovaj grad biti domaćin takmičenja u Kupu.

Grad Niš je željan vrhunskog sporta i Kup Koraća je jedinstvena prilika da Nišlije uživaju u kvalitetnoj košarci. Naredne godine Niš će biti ponosan domaćin najboljih 8 ekipa u Srbiji. Kao i uvek, bićemo dobri domaćini i nadamo se da će promocija grada biti dobra - kazao je Zoran Perišić, gradonačelnik Niša. Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas istakao je da je Niš uvek bio dobar domaćin, a i ove godine grad će imati svog predstavnika - ekipu Konstantina koja je osvajanjem drugog mesta na polusezoni u Košarkaškoj ligi Srbije.

Nadam se da će Konstantin imati više sreće tokom žreba nego prošle godine kada je u četvrtfinalu igrao sa Zvezdom. Konstantin je ozbiljan tim, ima kvalitet da se suprostavi svakoj ekipi i ja ću, iako mi moja funkcija to brani, biti navijač Konstantina - istakao je Đilas.

Perišić je dodao da će Grad Niš za organizaciju Kupa izdvojiti oko 2,5 miliona dinara i da su to "običajni troškovi Grada za ovo takmičenje".

Karte će biti u prodaji od 15. januara, a to je više od mesec dana pre početka takmičenja. Cene se još ne znaju - rekao je Uroš Parlić, predsednik Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije.

Niš je i ove godine bio domaćin Kupa Koraća, a pehar Žućkovu levicu podigao je kapiten Crvene zvezde .