XS
SM
MD
LG
21.08.2015 Administrator

Saopštenje za javnost FSG Čačka

Povodom skandalozne odluke Komisije za registraciju klubova i igrača FS Srbije koja je u direktnoj koliziji sa Ustavom i Zakonom o sportu Republike Srbije, Fudbalski savez Grada Čačka izdaje sledeće:

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Komisija za registraciju klubova i igrača FS Srbije je do pre sedam dana registrovala sve igrače koji su podneli zahteve preko FSG-Čačka, kao i preko organa FSG-Čačka koje priznaje FSR Zapadne Srbije. Međutim, danas je izvršen presedan u fudbalskoj Srbiji i Komisija za registraciju klubova i igrača FS Srbije odbila je da registruje 75 igrača čime je uskraćeno pravo na rad i diskriminisani isti, a samim tim i prekršen Ustav Republike Srbije.

 

Pošto se sličan slučaj dogodio sa bivšem igračem F.K. „Borac“ iz Čačka a sadašnjem fudbaleru F.K. „Voždovac“ Mašović Alenu pitamo se da li je slučajno da se ovakve stvari događaju baš klubu sa teritorije našeg fudbalskog saveza a da se pritom isto događa i ostalim klubovima sa naše teritorije.

Da li je možda slučajno ili namerno da se u oba ova slučaja meša rukovodstvo F.K. „Borac“ iz Čačka odnosno sportski direktor Slobodan Ilić?

U slučaju Mašović dok nije zaprećeno krvičnim prijavama i tužbama protiv nadležnih u FS Srbije koliko se sećamo isti igrač nije mogao da se registruje za F.K. „Voždovac“.

Da se nebi bavili istražnim radnjama obaveštavamo sportsku javnost da Komisija za registraciju klubova i igrača FS Srbije u najkraćem mogućem roku obezbedi pravo na slobodu, rad i ne diskriminaciju predhodno pomenutih 75 fudbalera sa naše teritorije, jer ćemo u protivnom u skladu sa Zakonom Republike Srbije podneti krivične prijave protiv odgovornih lica za ovaj skandalozni čin kao i da ćemo se pored FS Srbije o ovim radnjama obavestiti i nadležne organe i UEFA i FIFA.

Ukoliko bude potrebno pokrenućemo postupke pred organima UEFA i FIFA, a sve u cilju da bi 75-ici fudbalera sa naše teritorije dali pravo da se bave fudbalskim sportom.

U Čačku, 21.08.2015. godine

Predsednik FSG-Čačka

Nenad Stanković