XS
SM
MD
LG

Turnir u Petanki: Elita u Beški

Zahvaljujući ogromnom entuzijazmu Jovice Drljače, koji je dugi niz godina na radu u Francuskoj, porodica sportova u Beški bogatija je za novi klub - Petanka klub Beška.

   - U ovom sam sportu, koji je iz „porodice“ boćanja, tri i po decenije - kaže Jovica Drljča, osnivač i predsednik kluba - Izuzetno je popularan u Francuskoj. Učestvovao sam na mnogo turnira, i mogu se pohvaliti da sam petorostruki prvak Francuske u „radničkoj konkurenciji“: četiri puta u disciplini parovi, jednom kao član trojke.

Sa grupom istomišljenika, početkom 2014. godine osnovao je Petanka klub Beška. Vrlo brzo, ovaj sport je počeo da hvata „zdrave korene“. Prošle godine organizovan je veliki promotivni turnir, a sada je napravljen ogroman iskorak: 2. maja organizuje se vrlo jak međunarodni turnir.

- Očekuje se učešće 16 parova - nastavlja Drljača - Igrači su iz Srbije, Francuske, Slovenije i Bugarske. Takođe, planiramo u avgustu, ali samo sa igračima iz Srbije: Rume, Sombora, Subotice, Novog Sada, Beograda…Već od 2016. godine, u saradnji sa Boćarskim savezom Srbije, ovaj sport bi podigli na mnogo viši nivo, koji bi se igrao po važećim pravilima.

 

 

Petanka hvata korene