XS
SM
MD
LG
10.02.2015 Administrator

ŽFK Obilić odigrao prvu medjunarodnu utakmicu

Ženska selekcija „Obilić Herceg Novi“ juče, 08.02.2015., odigrala je svoju prvu međunarodnu utakmicu i time započela novo poglavlje u svojoj istoriji. Protivnik u ovom prijateljskom susretu je bio ŽNK „Ombla“ iz Dubrovnika, Hrvatska. Utakmica se odigrala na stadionu „Solila“ u Igalu sa početkom u 12:30 časova. Ovo je prvi međunarodni susret ženskih fudbalskih ekipa u našem gradu, a vjerovatno i u Boki Kotorskoj.Sami događaj su svojim prisustvom uveličali, konzul Republike Srbije u Herceg Novom gospodin Zoran Dojčinović, gradonačelnik Opštine Herceg Novi gospodin Nikola Nikša Gojković, selektor ženske fudbalske reprezentacije Crne Gore gospodin Derviš Hadžiosmanović i sekretar ženske fudbalske reprezentacije Crne Gore gospodin Amil Gerina.

Konzulat Republike Hrvatske u Kotoru u svom pismenom obraćanju pozdravio je ovaj susret, uz sve čestitke organizatorima iz FK ,,Obilić Herceg Novi".Rezultatom 2:0 za Obilićke, završen je više nego zanimljiv meč između ove dvije ekipe, koji je pratilo oko 250 gledalaca. Stručni štab ŽFK „Obilić Herceg Novi“ predvodili su trener Branislav Ivanović, pomoćni trener Ralević Radovan, a za fizičku pripremu djevojaka bio je zadužen gospodin Ivica Sjekloća. Što se tiče kolega iz Dubrovnika, ŽNK „Ombla“, njih je predvodio trener Neven Tomičić.Utakmici su prisustvovali predsjednik ŽNK „Ombla“, gospodin Ivo Bratićević i službeni predstavnik ovog kluba gospodin Ivan Gabelica. Imajući u vidu značaj prve međunarodne utakmice za Hercegnovski klub, bili su prisutni skoro svi članovi Upravnog odbora FK „Obilić Herceg Novi“, na čelu sa predsjednikom Predragom Vujnovićem, potpredsjednikom Mirom Lučićem i sekretarom Zoranom Bijelićem. Sa njima su bili direktorka marketinga Milica Lučić i Neno Kamilić, takođe član Upravnog odbora. Uz prisustvo medijskih kuća koje su pratile ovaj događaj, tu je bio i ,,Obilić Medija Centar" koji je davao logističku podršku kolegama.Sama igra bila je dinamična i dobra, u kojoj su igračice Obilića svojom fizičkom spremom u potpunosti dominirale. Gosti su doputovali nekompletni i sa tek započetih priprema, dok je domaća ekipa skoro prije mjesec dana krenula sa kondicionim treninzima.

Poslije obilja šansi pred golom gostiju, golove su postigle Jovana Cvetojević i Katarina Mitić. Za dobro suđenje pobrinula se sudijska trojka Aleksa Korać, Goran Savićević i Nikola Vujović.