XS
SM
MD
LG

Novo priznanje za Bovling klub Metalac

 

Među najboljim ekipama u Sremu

   Iako postoji tek dve godine, Bovling klub Metalac iz Šimanovaca stekao je „ime i ugled“ u ne samo u mestu iz kojeg potiče, već i mnogo, mnogo šire. Nedavno je izabran za najbolju ekipu pećinačkoj opštini, a u izboru sremskomitrovačkog nedeljnika „Sremske novine“ našao se među najboljim sportskim kolektivima u Sremu.

   - Drago nam je što smo se našli među najboljim ekipama u regionu - kaže Đuro Perić, kapiten Metalca - Iako smo po stažu vrlo mlad sportski kolektiv, postojimo tek drugu godinu, ostvarenim rezultatima smo zaslužili ovo priznanje. Prvaci smo Srbije za sezonu 2014/2015, a u prvenstvu koje je u toku, trenutno smo na liderskoj poziciji. Dvostruki smo prvaci Biznis lige, a po svemu sudeći, i u ovoj godini smo na dobrom putu da budemo najbolji. Što se tiče aktuelne sezone u Prvoj ligi, želja nam je da na kraju ligaškog dela budemo među četiri najbolje ekipe, što nam daje mogućnost da se kroz mečeve baraža borimo za nešto više, odn. da ponovimo uspeh iz prošle godine. Ono s čim se ponosimo i stalno ističemo: na prvom mestu nam je drugarstvo: svi za jednog, jedan za sve! Ne dozvoljamo da se bilo koji pojedinac izdigne iznad kolektiva, odn. ekipe. Mi smo, pre svega, drugovi i prijatelji, pa tek onda igrači.

   Zahvaljujući BK Metalac, bovling je sve popoularniji u Šimanovcima.

   - Dušan Đurić, vlasnik firme Metalac, prvi je krenuo sa popularisanjem ovog sporta - nastavlja Đuro Perić - Kasnije su se ostali priključili, tako da sada imamo dve ekipe u Prvoj, a tri u Biznis ligi. Nadamo se da će u budućnosti biti sve više ekipa u bovlingu iz Srema, Vojvodine…

 

Đuro Perić, kapiten BK Metalac