XS
SM
MD
LG

Kroz baraž do elite

Inđijski prvoligaš juče (sreda) je otpočeo je pripreme za prolećnu polusezonu. Tačno u podne otpočeo je sastanak koji je otvorio Slavko Puvača, predsednik Kluba. U uvodnom obraćanju predsednik je igračima i stručnom štabu poželeo puno uspeha u nastavku takmičenja. Kako je naglasio klupsko rukovodstvo će preduzeti sve što je neophopdno da se obezbede optimalni uslovi za nesmetani tok pripremnih aktivnosti.

“Većim delom pripreme će biti sprovedene u Inđiji, na terenima Gradskog satadiona, uz korišćenje balon sale i neophodnih prostora za vežbe snage. Deo priprema odradiće se u obližnjoj Kući fudbala FSS u Staroj Pazovi. Za ovo smo obezbedili neophodne preduslove, odgovarajući ambijent za uspešno provođenje pripremnih aktivnosti za ono što očekujemo od prolećnog dela takmičenja“ istakao je Slavko Puivača.

Igračima se potom obratio Goran Ješić, jedan od  najistaknutijih članova klupskog rukovodstva, čovek za čije ime su vezani najveći klupski uspesi Inđije u poslednjoj deceniji

“Ovo je najtalentovanija generacija koju smo imali od kada sam u Klubu. Imamo kontinuitet rada koji daje dobre rezultate. Veći rezultatski uspesi u jesenjem delu izostali su zbog nedostatka iskustva, nedovoljnog samopouzdanja mladih ali nesumnjivo talentovanih igrača. Podsetio bih na prošlogodišnji podvig, izboren opsatak među prvoligašima, u trenucima kada u to niko nije verovao. Ovoga puta najavićemo pohod ka trećem mestu i pokušaju da se kroz baraž domognemo superligaškog takmičenja. Treba verovati u ovo što se želi, čemu stremimo da bi se rezultat ostvario. Klub će stvoroti sve neophodne pretpostavke za ovaj pokušaj“ naglasio je Goran Ješić.

Šef stručnog štaba Miloš Veselinović obrazložio je igračima plan priprema.

“Ove godine imamo na raspolaganju sedam dana više nego što je to bilo u prošlogodišnjem zimskom pripremnom periodu. Imaćemo dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo za ono što nas na proleće očekuje. Prvih sedam dana biće posvećeno neophodnim testiranjima, proverama individualnih mogućnosti i postupnom uvođenju u trenažni proces. Nakon toga preći ćemo na takozvani „dupli program“, rad pre i poslepodne. Insistiraćemo na maksimalnoj ozbiljnosti u radu. Nastojaćemo da što je moguće pre oformimo okosnicu ekipe, da dobijemo potrebnu fizionomiju. Zbog toga je veoma bitno što pre odraditi aktivnosti na angažovanju potrebnih pojačanja. Iskazaćemo ozbiljne ambicije. Pokušaj stizanja do baraža nije nemoguća misija. Do ostvarenja se može doći uz maksimalno angažovanje svih struktura. Zbog svega smo sačinili veoma ozbiljan i ambiciozan plan koji ćemo nastojati da ostvarimo u potpunosti. Mala odsupanja moguća su samo u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika ali i to ćemo nastojati da uklopimo u plan“ naglasio je Miloš Veselinović. 

Prozivci i prvom treningu  je prisustvovalo 29 igrača. Opravdano su bili odsutni Vladimir Milašinović, Darko Bjedov, Milan Ilić i Nikola Stanković, uglavnom iz porodičnih razloga.

Sa ekipom su pripreme počeli Dalibor Rajak i Aleksandar Dimitrić koji su jesenji deo proveli u zonašu Ljukovu na pozajmici.

Priključeni su i mladi, perspektivni članovi omladinskog pogona Mićić, Plećaš, Knežević, Bogićević. Među zeleno bele su se vratili Saša Tomanović i Aleksa Dukanac koji su proteklu polusezonu proveli izvan Inđije.

Među pridošlicama zapaženi su Vučković (Železnik), Karan (Lokomotiva, Beograd), Ivanović(Crna Gora).

Kako nam je saopšteno iz stručnog štaba biće zasigurno još promena.Intenzivno se radi na angažovanju neophodnih pojačanja.

Otprilike po jednog kvalitetnog igrača u svakoj liniji nastojaće da obezbede za sprovođenje ambicioznog programa kojeg  nameravaju da ostvare na proleće.

Inđinčani će odigrati ukupno devet utakmica do početka prvenstva koje je planirano za 7.mart.

Već su poznati i protivnici. Prvu probnju utakmicu odigraće 28. januara protiv srpskoligaša Dunava iz Starih Banovaca.

Slede potom utakmice sa Turbinom iz Beograda, novosadskim Proleterom, Banatom, Voždovcem, Bačkom, Zemunom, Loznicom sve do generalne probe u kojoj će odmeriti snage sa starim rivalom Kolubarom iz Lazarevca. Postoji mogućnost da u zavisnosti od vremenskih uslova zakažu još neku probnu utkmicu.


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31