XS
SM
MD
LG

Zlatna godina u istoriji FK Inđije

Godina na izmaku biće ubeležena u anale inđijskog prvoligaša kao posebna, po mnogo čemu. Pre sega po istorijskom podvigu. Opstanak u Ligi ostvaren je zahvaljujući izvanrednim nastupima u prolećnom delu kada je preskroman bodovni učinak od svega 11 bodova dopunjen sa 26 novih i tako sačuvan prvoligaški status i omogućeno inđijskim ljubiteljima fudbala da i dalje posmatraju prvoligaške utakmice.

Pripremne aktivnosti za novu sezonu obavljene su vrlo ozbiljno pa je usledio i znatno bolji plasman u jesenjem delu novog prvenstva. Uz konstataciju da je dosta toga pomereno unapred bilo je konstruktivnih predloga kako učiniti još značajniji iskorak.

Analiza jesenjeg učinka bila je tema sednice Upravnog odbora Kluba, održanog preksinoć. U iscrpnom izveštaju koji je podneo šef stručnog štaba Miloš Veselinović ukazano je na sve detalje koji su uticali na rezultatski bilans seniorske ekipe.

U oceni učinka dat je kritički osvrt na zbivanja koja su opredelila ovakav skor. Kako se ističe nije ostvaren projektovani plasman. Za nijansu je manje učinkovit.

U odnosu na tim koji je izneo teret prolećnog dela proteklog prvenstva, kada je ostvaren istorijski opstanak u Ligi, u ekipi se našlo sedam novih standardnih igrača.

Ovo znači da je promenjeno dosta u okosnici tima. Ukazano je na potrebu da se u budućnosti ide na oformljenje tima koji će, dugoročno gledano, imati standardnu fizionomiju.

Da bi se standardizacija mogla ostvariti potrebno je dugoročnije planiranje, stvaranje tima koji će se manje menjati.

„Trebalo bi oformiti tim koji će se manje menjati. Ovo podrazumeva organizovano praćenje i plansko dovođenje igrača. Za izgradnju određenog stila igre je potrebno vreme i dobra osnovna i dopunska selekcija. Koncept igre bio bi podložan manjim promenama no što je to sada slučaj. U narednom periodu uspeh i rezultate tima trebalo bi posmatrati kroz stvaranje i prezentaciju mladih igrača potpomognutih starijim pojedincima koji će načiniti pozitivan takmičarski balans“ izneo je u najbitnijem konkretna opažanja i konstruktivne predloge mladi fudbalski stručnjak koji je, za proteklih godinu dana rada i boravka među Inđijcima, pobrao opšte simpatije.

Iscrpan izveštaj, potkrepljen konkretnim podacima, Upravni odbor je prihvatio bez primedbi pa će kao takav biti ponuđen na razmatranje i usvajanje Skupštini Kluba.

16 igrača napustilo je Inđiju u letnjem prelaznom roku. Za uzvrat pristupilo je 13 novih imena od kojih je sedam u startu izborilo status standardnog prvotimca što je dokaz da je obavljena dobra selekcija. Kapiten Nikola Rnić i Miloš Radivojević ubeležili su svih 15 nastupa u svoju takmičarsku knjižicu.

Slede zatim Vladimir Milašinović i Miloš Simonović sa po 14 nastupa. Lazar Jovišić i Nenad Jovanović bili su starteri po 13 puta. Slede Lazar Čordašić i Goran Smiljanić (12), Darko Bjedov (11), Zakaria Suraka (10) itd.

Ukupno je 21 igrač uzeo učešća u nastupima na prvoligaškoj sceni u zeleno-belim dresovima inđijskog prvoligaša.

U 15 utakmica Inđija je zabeležila 6 pobeda 4 remija i 5 poraza. Osvojeno je 22 boda uz gol razliku 21:15.

Po broju postignutih golova deli drugo mesto među prvoligaškim ekipama. Darko Lemajić je i pored činjenice da je zbog povrede proveo u igri samo 525 minuta bio najefikasniji igrač sa 5 postignutih golova.

Slede Rnić i Jovanović sa po 3 gola ,Zakarija, Ilić i Jao ( 2) itd. Zanimljivo je zabeležiti da u prvih devet kola Inđija nije osetila gorčinu poraza.

U poslednjih 6 utakmica došlo je do rezultatskog pada. Ostvarena je samo jedna pobeda i pretrpljeno 5 poraza. 

Inđijci su se nakon završetka jesenjeg dela takmičenja održali na okupu još sedam dana. Usledila je potom zimska pauza.

Potrajaće do 10.januara naredne godine za kada je zakazano okupljanje. Do tog roka biće sačinjen plan pripremnih aktivnosti za prolećni deo prvenstva koji će biti predočen igračima na prvom okupljanju.

Nije bilo reči o kadrovskim promenama među igračima. Rečeno je da će stručni štab,nakon svestrane analize,sačiniti predlog potrebnih pojačanja.

Sigurno je da će na spisku biti i predloga da se pojedinim igračima omogući promena klupske sredine. Biće i prostora za pozajmice po osnovu ustupanja i dvojne registracije.

Kako nam je rečeno o ovome će biti više reči pred skorašnji prelazni rok igrača.

Značajnu pažnju u Inđiji posvećuju radu sa mlađim kategorijama igrača. U rad sa klupskim selekcijama uključeno je sedam trenera.

Obezbeđeni su odgovarajući uslovi za rad pa nisu izostali ni rezultati.

Omladinci su u nedavno završenom takmičenju ostvarili zaista vredan uspeh. Osvojili su titulu jesenjeg prvaka Omladinske lige Vojvodine.

Učenici trenera Vladimira Livaje iza sebe su ostavili vršnjake iz novosadske Vojvodine, kulskog Hajduka, Proletera iz Zrenjanina, somborskog Radničkog.Izdanci klupske škole fudbala Darko Lemajić, Nikola Stanković, Nemanja Bosančić, Dejan Stanivuković izborili su se za status prvotimca.

Na vrata prvog tima uskoro će zakucati još nekolicina perspektivnih omladinaca.

Značajne rezultate zabeležili su i pioniri koji rade pod stručnim nadzorom Bojana Banjca, nekada istaknutog igrača Inđije i internacionalca u Francuskoj kao i kadeti koje vodi Goran Varničić, takođe značajno igračko ime Inđije.


 


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31