XS
SM
MD
LG

Partizan spasao titulu

Juniori Partizana trijumfalno su završili sezonu bez poraza, iako su u samom finalu gotovo prokockali sve što grade poslednjih godinu i po dana. Dorćol se pokazao dostojnim protivnikom, ali su „crno-beli“ ipak slavili pobedu od 24:22.

Partizan je pobedom u finalu potvrdio sezonu iz snova, ali je do pehara došao veoma teško. „Crno-beli“ su krenuli veoma ofanzivno i sa dva eseja Branka Čarapića najavili da će biti bez milosti. Kada je Denis Bajrami deset minuta pre kraja prvog dela igre doneo favoritima dvocifrenu prednost delovalo je da se gostima smeši rasplet iz finala beogradskog šampionata. Dva minuta pre kraja prvog poluvremena Dorćol pokazuje da je napad bolji deo tima i samo na čas smanjuje zaostatak preko Miloša Aleksića, pošto „crno-belima“ maksimalnih 14 poena prednosti ponovo donosi Pavle Vojinović.

Posle pauze ekipe kao da su izmenile uloge. Furiozni početak Dorćolci materijalizuju sa dva eseja iz uzastopnih napada. Oba puta Aleksa Radić je igrač koji poentira. Gosti su bili blizu i trećeg eseja posle šuta sa centra, ali su greškom u napadu izgubili posed, što su odmah kaznili igrači Partizana. Drugi esej je postigao Bajrami, a Vladimir Milutinović postiže drugi gol. U narednih petnaest minuta Dorćol je imao inicijativu, pre svega je postižući raznovrsnim napadima. Gosti su se popravili i u odbrani, pa „crno-beli“ do kraja utakmice nisu imali izglednih šansi. Finiš počinje novim poenima Radića, prvi put ispod stativa, što omogućuje Stefanu Vukanoviću da postigne jedini gol. Do kraja utakmice Dorćol je uspeo da postigne još jedan esej, krilo Rade Spajić je položio loptu u sam korner. Vukanović je bio zamalo neprecizan, pa je ostalo 24:22 za Partizan. U narednih nekoliko minuta nije bilo uzbuđenja, iako je Dorćol pokušao da pripreti još jednom.

Tako je Partizan postao i četvrti šampion Srbije u isto toliko juniorskih sezona u godini u kojoj su osvojili „duple krune“ u Beogradu i Srbiji. Dorćol nije uspeo da ponovi uspeh iz 2011., kada su postali prvi šampioni Srbije u konkurenciji igrača do 18 godina. Ovo finale je ujedno bilo i prvo u kome nije učestvavala ekipa Sokola iz Vranja, koja je 2012. izgubila od Radničkog iz Nove Pazove, a prošle godine od Voždovca.
Pehar kapitenu Partizana Kosti Stojkoviću predao je predsednik Ragbi 13 federacije Srbije Predrag Pantić, koji je utešni trofej uručio i kapitenu Dorćola Milanu Čobanoviću.