XS
SM
MD
LG
31.07.2009 A.Daišević

Dejan Radjenović i u novoj sezoni uzdanica Kraljevčana

Posle dvanaest dana u Ivanjici fudbaleri Sloge su ponovo u Kraljevu. Naporan rad u staroj letnjoj bazi, u gradu na Moravici, dao je rezultata, Kraljevčani su skockali tim koji bi po svim porgnozoma trebalo da bude kandidat za sam vrh prvoligaškog karavana. Ekipa koja je superiorno pokorila srpskoligaški "Zapad" pretrpela je velike promene, u timu je prisutno osam novih lica, pa iako iz kluba poručuju da je letnja pijaca završena, ne bi bilo iznenađenje da se još neki igrač pojavi kao pojačanje za sastav Ivice Cvetanovskog. Uz dužno poštovanje novajlija i igrača koji su ponikli u belom dresu, navijače Sloge je ovog leta najviše oradovala vest o produženju saradnje njihovog voljenog kluba i iskusnog Dejan Rađenovića, prošle sezone najboljeg strelca i igrača "belih".
- Mislim da se pitanje moga ostanka na stadionu kod Železničke stanice nije ni postavljalo. Ja sam prezadovoljan u Slogi i Kraljevu i još zimus sam naglasio da sam spreman da potpišem ugovor do kraja karijere u belom dresu. Letos je sve to samo konkretizovano, osećam se jako dobro, odlično sam radio i verujem da ću biti još bolji nego što je to bilo prošle jeseni - kaže Dejan Rađenović uzdanica kraljevačke Sloge.

Navijači željno iščekuju start nove sezone i evrogolove postignute i levom i desnom nogom?
- Uh, ima još vremena do tada. Moramo dobro da se spremimo, ali niko od nas neposrednih proizvodjača na terenu ne beži od odgovornosti. Zaista smo ovog leta dobro radili, u Ivanjici nismo imali ni jedan slobodan dan, muški se treniralo i borilo za dres prvotimca. Verujem da će takav rad i profesionalni pristup svih u klubu odmah na startu sezone dati i rezultate. Ponavljam, lično sam jako zadovoljan koliko sam spreman i kako se osećam.
Sloga je prošle sezone bila izazov za iskusnog fudbalera koji je prvi put zaigrao u trećoj ligi. Atmosfera u klubu i ekipi je bila kamen temeljac ostvarenog rezultata.

Ovog leta dosta igračkih promena, ali prepoznatljiva atmosfera nije narušena?
- Sve je jako dobro i to po malo i plaši - uz osmeh govori popularni Radjen. - U klub su stigli prvo jako dobri momci, izuzetne ličnosti u svakom pogledu,a sada smo se uverili i odlični fudbaleri. Kao jedna od najiskunijih sam oduševljen kako funkcionišemo kao ekipa, i na i van terena. Ubeđen sam da će i verna kraljevačka publika brzo prihvatiti nove momke kao što su i mene prošle godine. Za ostvarenje postavljenog cilja potrebno nam je jedinstvo na svim poljima, pogotovo sa navijačima.

"Beli" su odigrali sedam kontrolnih utakmica, zabeležili šest pobeda i jedan remi, bez primljenog gola.
- Treba biti realan i reći da nam je samo Inđija bila pravi test, rival po meri. Ostalo su bile ekipe iz nižih rangova takmičenja, ali ispoljili smo veliku ozbiljnost, trudili se da ispoštujemo zamisli trenera i mislim da smo u većoj meri uspeli. Pravu vrednost ovog tima Sloge videćemo u sredu u Kraljevu protiv Radničkog iz Obrenovca i na generalnoj proveri, na Banjici, protiv Rada. Do tada ćemo još raditi, biće mnogo treninga, uigravanja, priprema za start sezone. Mislim da prva utakmica u Vranju mnogo donosi, ako dođemo do pobede dobićemo silan vetar u leđa i bićemo u prilici da sa vrha tabele gledamo kako se razvijaju stvari u ligi.

Sloga je istakla kandidaturu za vrh, ali u nikada jačoj Prvoj ligi biće dosta konkurenata?
- Ne treba sumnjati da iste ambicije imaju Sevojno, Indjija, vojvodjanske ekipe, ali ja ne bih isključio ni niški Radnički. Uvek je moguće da neko iznenadi, neko ko trenutno nije u prvom planu. Bio bih presrećan da i ove godine sa Slogom osvojim prvo mesto, ostvarimo istorijski uspeh i udjemo u Superligu. Naravno, želje su jedno, prvenstvo još nije ni počelo, videćemo... - zaključuje Dejan Radjenović fudbaler kraljevačke Sloge.

Od prošlosezonskog sastava Sloge u timu nema proverenog strelca Dragana Tadića. Teška povreda na startu prolećnog dela prvenstva na duže ga je odvojila od zelenog terena.
- Redovno se čujem sa Tadijom, veliki smo prijatelji. Doživeo je najtežu fudbalsku povredu, obavio je operaciju, rehabilitacija teče po planu i uzdam se da će se u decembru vratiti na teren. Mnogo nam nedostaje, ali svi u klubu smo uz njega i ovoga puta ga pozdravljamo - kaže Dejan Radjenović.