XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Maksimovićeva i Arsovićeva prošle eliminacije

MARIBOR, 18. jun (Info centar).- Ivana Maksimović i Andrea Arsović prošle su eliminacije MK puškom trostav 3 puta 20 metaka na Svetskom kupu u Mariboru, dok Dragana Todorović nije uspela da se plasira u kvalifikacije koje će se gađati u četvrtak 19. juna.

Ivana Maksimović je u drugoj eliminacionoj grupi bila četvrta sa 579 krugova (klačeći 191, ležeći 195, stojeći 193), dok je Andrea Arsović u istoj grupi bila 23. sa 567 krugova (186, 194, 187). U konkurenciji 42 takmičarke u ovoj grupi najbolji rezultat imala je Kineskinja Donći Čen sa 582 kruga.

U prvoj eliminacionoj grupi sa 38 takmičarki, Dragana Todorović je bila 29. sa 563 kruga (186, 193, 184) i nije prošla. Najpreciznija je bila Hrvatica Snježana Pejčić sa 581 krugom.

U četvrtak 19. juna održaće se čak tri nadmetanja u kvalifikacijama: žene MK puška trostav (Maksimović i Arsović)- finale u 13,00, žene vazduni pištolj (Arunović, Veličković, Šekarić) - finale u 14,00 i muškarci vazdušni pištolj (Grgić, Mikec, Zlatić) - finale u 17,30. Za „em - ku - es“ gađaće vazdušnim pištoljem Jasmina Grgić i Aleksandra Ristović.

Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Nemanja Mirosavljev gađaće eliminacije MK puškom trostav 3 puta 40 metaka. Za „ em – ku – es“ gađaće Igor Čotra i Milutin Stefaniović.

Srpski strelci su do sada na trećem Svetskom kupu ove godine u Mariboru osvojili dve medalje. Zlatom se u gađanju MK pištoljem okitio Damir Mikec, dok je bronzu vazdušnom puškom osvojio Milutin Stefanović.

Na prva dva Svetska kupa u sezoni u Fort Beningu u martu i Minhenu pre desetak dana, srpski strelci su osvojili ukupno pet medalja. Na drugom Svetskom kupu u Minhenu Andrea Arsović je osvojila bronzu vazdušnom puškom a sa prvog Svetskog kupa u Fort Beningu stigle su četiri medalje: srebrom su se okitili Ivana Maksimović i Milutin Stefanović (oboje vazdušnom puškom) a bronzanim odličjima Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Andrija Zlatić (MK pištolj).