XS
SM
MD
LG
30.11.2008 A. Daišević

Zoran Milašinović: "Bićemo još jači i bolji"

Pogled na tabelu Srpske lige "Zapad" sve govori. Nakon tek okončanog jesenjeg dela prvenstva kraljevačka Sloga je superiorno prva sa 11 pobeda i 4 remija, bez poraza, sa najviše datih i najmanje primljenih golova, dok je i najbolji strelac lige iz njenih redova (Dejan Rađenović). Kada se tako postave stvari jasno je da su „beli“ iz grada na Ibru blistali ove polusezone potvrdivši dobar rad u letnjoj pauzi, odličan odabir igrača u prelaznom roku, propuste iz prethodne takmičarske sezone znalački su nadoknadili ove jeseni. Uz sazrevanje i stvaranje jakog kluba, kroz odličan rad i rezultate svih mlađih selekcija, mnogo je razloga za zadovoljstvo u klubu iz Industrijske ulice, u samom gradu,a posebno među finansijerima Sloge.
Naravno da smo i Vlade Divac i ja zadovoljni. Igre i rezultati Sloge ove polusezone su bili odlični, to govori i tabela i brojni komplimenti sa različitih strana upućeni našem timu. Liderska pozicija, 12 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca i sve ostalo što se vidi iz tabele posle 15 jesenjih kola mnogo više raduje ako se zna da smo mi u hodu stvarali tim, da su neki ključni igrači bez priprema ušli u prvenstvo. Ekipa se stvarala, rasla, nalazila duh zajedništva iz nedelje u nedelju, igrala je sve bolje, pa mi je malo i krivo što se prvenstvo završilo.Protiv Radničkog Stobeksa smo u nedelju odigrali sjajno i samo nedostatak sreće je uticao da ne pobedcimo. Na ovome nećemo stati, ništa još nije gotovo, želimo još jaču i moćniju Slogu i na tome ćemo raditi ove zime. U dogovoru sa stručnim štabom odradićemo prelazni rok na najbolji mogući način, slede i pripreme posle koji očekujem još bolju formu kompletnog igračkog kadra,a time će doći još bolje igre. Uostalom, ne spremamo se mi za proleće u Srpskoj ligi, već za jesen u Prvoj ligi – govori ključni čovek Sloge, jedan od finansijera "belih" Zoran Milašinović.
Renesansa posrnulog fudbalskog kluba iz fudbalski devastiranog Kraljeva počela je pre godinu i po dana kada su u klub došli najpoznatiji Srbin u svetu Vlade Divac i ugledni i uspešni biznismen Zoran Milašinović sa željom da ulože i da od Sloge naprave pravi klub.
Tačnije stvorimo snažan srpski i evropski klub. To je i tada, a i sada mnogima delovalo smešno, kao utopija, ali suviše sam ozbiljan u poslu da bih se o ambicijama i ciljevima šalio. Sloga će sigurno biti to što smo zamislili i već mogu da kažem da ćemo naredne sezone juriti plasman i u Superligu. Prava je šteta što prošle sezone nismo izborili ulazak u Prvu ligu, sada bi smo već bili na pola puta do društva Zvezde i Partizana, ali to je bila velika škola za nas. Lično sam bio nov u fudbalu, nisam poznavao mnogo toga, napravili smo mnogo grešaka, pogotovo u prelaznom roku i to nas je koštalo. Ipak, za Slogu, kao klub sa dugom tradicijom, ali sa novim licem bila je to važna lekcija, naučili smo je i sada smo tu gde jesmo.
Vaše prisustvo na svakoj utakmici prve ekipe je bilo očekivano, prosto ste živeli sa igračima, ali mnoge ste iznenadili prateći i sve utakmice mlađih selekcija?
Na tu decu sam posebno ponosan. Kada sam došao u klub rekao sam da želim Slogu u eliti od pionira od prvog tima. Omladinci i kadeti su već u eliti, igrali su jako dobro, za debitante sasvim dobar plasman i bodovna zaliha,a od naredne sezone će im se priključiti pioniri. Oni su prvi u Zapadnoj Srbiji i siguran sam daće kroz baraž stići do Kvalitetne lige Srbije. Decenijama Kraljevo i Sloga fabrikuju sjajne igrače, talente, deca su rano odlazila u velike centre, ali smo to zaustavili. Imaće i ovde sasvim dobre uslove za razvoj i od njih očekujemo da budu okosnica prvog tima. Pa, Sloga je i u Srpskoj ligi imala najbolje bonus igrače i to dosta govori.
Pominjete uslove za razvoj, želju da zadržite talente. Najveći problem Sloge jesu uslovi, tj, sportska infrastruktura?
To je tačno i verujte da osetim gorčinu svaki put kada o tome pričam ili razmišljam. To je jedina stvar koju ne možemo sami da rešimo, mislim mi koji vodimo klub. To je posao za lokalnu samoupravu, kojoj bi mi naravno pomogli, ali ona mora da se uključi. Nažalost, u Kraljevu je kriza rukovođenja u gradu, ne zna se ko se za šta pita i odlučuje, svaki dan se prave neke koalicije i prosto ne znate sa kim treba da pričate o problemu. Sloga nema stadion, nema ništa od onoga što je preduslov da bi napredovala. Naši igrači, sve kategorije, treniraju po okolnim selima i dugujemo veliki zahvalnost tim ljudima i klubovima koji su nas podržali i omogućili nam svoje terene za rad. Grad mora da odluči kakvu Slogu želi, da pogleda kako to rade u nekim drugim gradovima u okruženju i da pomogne. Moja želja, kao i mnogih Kraljevčana, jeste sadašnji Atletski stadion kraj Ibra, u centru grada. Kraljevo bi dobilo stadion evropskog ranga,a Sloga vrhunske uslove za rad.
Rekli ste da sada više znate o fudbalu, iskusniji ste za sezonu i po u srpskoligaškoj konkurenciji. Kako ocenjujete generalno takmičenje na "Zapadu"?
Iz ugla Sloge jako samo zadovoljni. Mislim da generalno svi možemo podeliti takvo mišljenje. Razlika je ogromna u odnosu na prethodnu sezonu na koju ne želim da se vraćam. Suđenje maksimalno pošteno, radi se o mladim arbitrima, možda se malo izgubilo na kvalitetu, ali vreme radi za njih. Od prvog dana kada sam zakoračaio na Gradski stadion tražio sam da Sloga igra fudbal, arbitri da rade svoj posao, nema pritiska, priče, mešanja, ugovaranja. Sloga se time ne bavi i nikada neće dok sam ja tu. Pitajte sudije kako su dočekane i ispraćene iz Kraljeva, isto važi i za naše rivale. Negujemo odnose koji Slogu i svrstavaju u dobro organizovane klubove. A rekao sam na početku bićemo jak srpski i evropski klub, budite uvereni – razumno i sa velikom dozom optimizma, koji ga ne napušta, zaključuje Zoran Milašinović finansijer kraljevačke Sloge, jesenjeg prvaka Srpske lige "Zapad".

Sloga je pobedila 11 puta ove jeseni,a od četiri remija jedan je zabeležen u Kraljevu. U 3. kolu lajkovački Železničar je odigrao kraj Železničke stanice
1-1, dok su tri remija puleni Igora Tufegdžića ostvarili u Valjevu protiv Budućnosti, Kragujevcu protiv Radničkog i u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva u Klubcima protiv Radnički Stobeksa. Kuriozitet je da su tri remija u gostima ostvarena istim rezultatom 2-2. Najbolji strelac na srpskoligaškom „Zapadu“ je napadač Sloge Dejan Rađenović sa 11 golova, dok je dvostruki strelac u Klubcima Dragan Tadić pored svog imena upisao 8 golova.


Jedinstvo 1 : 0 Mačva
Sloga (K) 3 : 2 Radnički Stobeks
Loznica 0 : 3 Sloga (P)
Vujić voda 2 : 1 Inon
Metalac (K) 1 : 1 Železničar
Sloboda (U) 1 : 0 Budućnost (V)
Radnički (K) 2 : 0 Sloga (PM)
FAP 3 : 2 Sloboda (Č)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga (K) 30 17 11 2 62
2 Radnički Stobeks 30 16 5 9 53
3 Sloboda (U) 30 14 4 12 46
4 Jedinstvo 30 12 6 12 42
5 Sloboda (Č) 30 11 8 11 41
6 Vujić voda 30 11 8 11 41
7 Sloga (P) 30 11 8 11 41
8 Radnički (K) 30 12 5 13 41
9 Mačva 30 11 7 12 40
10 Metalac (K) 30 12 4 14 40
11 Sloga (PM) 30 12 4 14 40
12 FAP 30 10 9 11 39
13 Budućnost (V) 30 11 6 13 39
14 Železničar 30 10 8 12 38
15 Inon 30 11 5 14 38
16 Loznica 30 8 4 18 28