XS
SM
MD
LG

PFL Sombor:Novim pobedama četverac sa vrha nastavlja trku za naslov

Četiri prvoplasirane ekipe na tabeli Područne lige Sombor, najnovijim pobedama u XVII kolu ,nastavljaju trku za naslov prvaka u ovome stepenu takmičenja.Inače,u ovome kolu, domaćini su pobedili na sedam utakmica,a jedini bod na strani uzela je ekipa Borca,gostujući u Crvenki (1:1)Postignuta su 34 gola na osam utakmica ili 4,2 u proseku.Ekipe domaćina su 30 puta zatresli mreže gostima,a svega su četiri puta vadili lopte iz svojih mreža. Čak sedam igrača je postiglo po dva gola na utakmicama. Jednim golom Matića u 70 minuti, rešen je pobednik utakmice u Gakovu ,gde je domaćin slavio u susretu sa Kordunom iz Kljajićeva. Dva gola Rađenovića i po jedan Ševarca, Uzelca i Ožegovića obeležili su visoku pobedu apatinaca nad Kulom. Gol više je pao na igralištu na Bukovcu, a svi u drugom poluvremenu ,jer je prvi deo utakmice između imenjaka, završen bez golova. Tek što je ušao u igru ,Nemanja Mijić je zatresao mrežu, a potom i pred kraj utakmice. Na ovoj utakmici , dva gola je dao i Damir Dorotić, a po jedan Đurđev i Berić. Komšijski derbi u Srpskom Miletiću obeležili su lepi golovi igrača iz obe ekipe. Stoiljković je dvostruki strelac, a po jedan gol su dali Živkov, D. Vuković i Stanković kod domaćina i Pekez kod gostiju. Pobedu vodećeg tima sa tabele obeležili su golovi Radakovića i Đorovića po dva, i Zeca i Kuveljića po jedan, dok je Ćurčija bio dvostruki strelac za goste.Žakovci su došli do bodova golovima Smilanovskog i Čuljka, a gosti iz Čonoplje su više od jednog sata igrali sa igračem manje, jer je kapiten Kovač pocrveneo u 27 minutu. Polet je u Karavukovu naneo novi poraz stanišićanima (4:0) i ekipa gostiju u svaki naredni meč ulazi kao u kvalifikacijski, ukoliko želi da se isčupa iz opasne zone.  Najnovijom, trinaestom pobedom , ekipa OFK Odžaka je ostvarila učinak kao i četiri poslednje ekipe zajedno, u dosadašnjem delu prvenstva. Prve četiri ekipe zajedno imaju manje poraza od samih ekipa Stanišića ili Crvenke (12).

Na tabeli , odžačani su i dalje prvi sa 40 bodova koliko ima i drugoplasirani ŽAK, a dva boda manje imaju OFK Mladost iz Apatina i Zadrugar iz Srpskog Miletića na trećem,odnosno četvrtom mestu i to su ekipe koje konkurišu za naslov prvaka.Na začelju , Kula i Stanišić su sakupili 11, a dva zadnja mesta drže Sloga sa 10 na petnaestom,  i Crvenka sa 9, na zadnjem mestu.

Narednog vikenda igraju Kordun i ŽAK u Kljajićevu, a vodeći tim sa tabele putuje u Čonoplju,dok će treći sa tabele gostovati u Staparu kod Hajduka, a četvrti Zadrugar  neće imati nimalo lak posao u Stanišiću. Bez opterećenja će igrati Borac i Polet u Bačkom Gračacu, kao i BSK i bukovački Omladinac u Bačkom Brestovcu. Zadnji na tabeli ,crvenčani gostuju u Deronjama, ,a gakovčani putuju u Kulu.   

Akcija iz koje je Žak došao do prvog vođstva u susretu sa čonopljanskom Slogom

Akcija pred golom Sloge

Kapiten gostiju iz Čonoplje, Kovač napušta teren posle crvenog kartona u 27. minutu