XS
SM
MD
LG

Prva pobeda Radničkog – melem

Posle serije teških utakmica, fudbaleri kragujevačkog superligaša obradovali su svoje navijače prvom prolećnom pobedom na svom terenu. Bodovi osvojeni u susretu sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak u ligi Radom Kragujevčanima mnogo znače za uspešan nastavak prvenstva. Radnički je povećao bodovni saldo, a ekipa je dobila na psihološkom planu. Novi trener Predrag Ristanović debitovao je na klupi kragujevačkog superligaša pobedom. Beljić i Spalević su iskustvom i pogocima obezbedili prednost, koju beogradski “građevinari” nisu mogli da stignu. Cela ekipa u prvom delu utakmica odigrala je dobro i juče je imala odmor, a već od danas priprema se za novi derbi, za opstanak sa Donjim Sremom.

Bojan Beljić i Darko Spalević bili radosni zbog golova, ali i osvojenih važnih bodova (Foto: M. Jovičić)

- Bila je ovo vrlo važna pobeda Radničkog kako na bodovnom tako i psihološkom planu Ova ekipa zaslužuje da bude bolje plasirana na tabeli, ali je imala pehove – nije imala sreće na utakmicama, kao i sa povredama igrača.Nadam se da će ova pobeda dići ekipu na viši nivo i da ćemo igrati sve bolje na narednim utakmicama.

Na sledeću utakmicu, sa Donjim Sremom, otputovaćemo pojačani igračima, koji su pauzirali zbog kartona i nadam se da će se neko od povređenih priključiti. Imaćemo veći fond igrača i nadam se povoljnom rezultatu i protiv Donjeg Srema – optimista je Ristanović.

Slične ocene zabeležili smo posle utakmice i među “neposrednim proizvođačima” , koji su dali veliki doprinos da bodovi ostanu na “Čika Dači”.

Bojan Beljić je postigao prvi pogodak, a njegov šesti u ovoj sezoni, i obradovao navijače.

- Ovo nam je prva pobeda ovog proleća u izuzetno teškoj utakmici sa direktnim konkurentom za opstanak u ligi. Pobedu smo očekivali, ali smo znali i ad neće da bude lako. Pružili smo maksimum po sparnom vremenu. Rad je pokazao da se pojačao i da ima kvalitet. Mi smo uspeli u prvom poluvremenu da postignemo dva gola i imali šanase za još jedan-dva, ali i Rad je imao svoje prilike, koje nije iskoristio. U drugom poluvremenu, Beograđani su imali inicijativu, a mi smo se opredelili na odbranu, ali mislim da smo zasluženo pobedili. Ovo će nam biti dobar “vetar u leđa” i mogo nam znači pred utakmicu sa Donjim Sremom, a i u borbi za opstanak – ocenjuje iskusni vezista Radničkog 1923.

Kapiten Darko Spalević uvećao je prednost domaćina na utakmici sa Radom, a borio se za svaku loptu i davao ton igri cele ekipe, kao pravi vođa. Obećao je pre utakmice da će postići gol i to je ostvario.

- Mnogo nam je bila važna ova pobeda. U prvom poluvremeno odigrali smo fenomenalno i dali dva gola. Ne znam zašto smo se u drugom poluvremenu povukli i dozvolili protivniku da organizuje pas-igru i stvara šanse, a od kojih su, na našu sreću, samo jednu iskoristili. Obećao sam gol i poklonio sam ga navijačima, koji su uvek uz nas. Srećan sam zbog gola, ali i pobede i tri boda koji nam omogućavaju da “skočimo” na tabeli. Očekuje nas teška utakmica sa Donjim Sremom, ali ova pobeda nam omogućava da “lakše dišemo”. Nema opuštanja, ostaje nam da se malo bolje upoznamo sa novim trenerom i ponovimo dobru igru iz utakmice protiv Rada. Naravno, idemo da osvojimo bod, a možda i tri – optimista je kapiten Spalević.

Jedan iz mlađe garde kragujevačkog superligaša, koji u svojim redovima ima sve više igrača iz sopstvenog pogona, Vladimir Bubanja postao je standardni prvotimac. Zbog visine dominira u skokovima, pa je i protiv Rada kod jednog prekida imao šansu za gol.

- Prezadovoljni smo prvom prolećnom pobedom, posle one teške serije i susreta sa Partizanom i Crvenom zvezdom. Nadam se da ćemo nastaviti dobrim rezultatima u nizu. Ako nastavimo da ovako pobeđujemo kod kuće mislim da neće biti problema za opstanak, a nadam se i da pređemo u sredinu tabele. Na utakmici sa Radom Rosić i Pavlović su pauzirali. Uskočio je Tintor i sa svojim iskustvom i visinom pomogao odbrambeni red da obavi svoj zadatak. Pokazao je da je spreman i da je koristan za ekipu – pohvalio je starijeg saigrača mladi štoper Bubanja.

Prvi put u prolećnoj sezoni u ekipi Radničkog 1923 pojavio se i visoki Miloš Tintor i popunio upražnjeno mesto mladog Rosića, koji je pauzirao zbog “žutice”.

- Posle pauze od četiri utakmice bilo je teško, jer je pobeda bila imperativ, a za protivnika imali smo dobru ekipu Rada, koja zaslužuje bolji plasman od poslednjeg mesta na tabeli. Mi smo osvraili naš cilj – osvojili smo izuzetno važne bodove. Čestitam mojim saigračima na požrtvovanoj igri, koja je krunisana pobedom. Nemam više problema sa povredom. Moje je da vredno treniram i budem u konkurenciji, a trener će oceniti ko će igrati. I naš sledeći protivnik se bori za opstanak. Mi idemo da osvojimo bod, a ako nam se ukaže prilika i pobedimo – poručio je iskusni štoper Kragujevčana, koji često pravi izlete pred protivnički gol kod izvođenja prekida.

U narednom kolu Radnički 1923 gostuje u Pećincima i sastaje se sa Donjim Sremom, a potom dočekuje starog poznanika Slobodu iz Užica, koja se nlazi u grupi timova koji se bore da zadrže superligaški status. Od ishoda ove dve utakmice u mnogome će zavisiti i sudbina kragujevačkog superligaša.

 


Radnički 1923 1 : 1 Jagodina
Javor Matis 4 : 3 Napredak
Vojvodina 3 : 3 Crvena zvezda
OFK Beograd 0 : 1 Donji Srem
Sloboda Point 0 : 1 Voždovac
Rad 2 : 1 Spartak
Partizan 2 : 0 Čukarički
Radnički (N) 2 : 0 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 23 3 4 72
2 Partizan 30 22 5 3 71
3 Jagodina 30 13 9 8 48
4 Vojvodina 30 11 12 7 45
5 Čukarički 30 12 8 10 44
6 Radnički (N) 30 10 13 7 43
7 Voždovac 30 12 6 12 42
8 Novi Pazar 30 11 6 13 39
9 Napredak 30 9 8 13 35
10 Spartak 30 8 10 12 34
11 OFK Beograd 30 10 3 17 33
12 Donji Srem 30 7 11 12 32
13 Radnički 1923 30 7 11 12 32
14 Rad 30 8 5 17 29
15 Javor Matis 30 6 11 13 29
16 Sloboda Point 30 7 7 16 28