XS
SM
MD
LG
11.11.2008 A. Daišević

„Musketarima“ dubok Dunav

Na krilima vrlo prisutnog optimizma otputovali su odbojkaši Ribnice na gostovanje u Smederevo, ali su se iz grada na Dunavu vratili praznih šaka. Ono što se desilo kragujevačkom Radničkom, novosadskoj Vojvodini osetili su na svojoj koži i „musketari“ sa Ibra. A ništa nije slutilo na takav scenario. U prvom setu na terenu je postojala samo jedna ekipa, Ribnica je odigrala na vrlo viskom nivou, napala domaćina dobrim servisom, napadom, blok je bio siguran i Kraljevčani su poveli u meču.
- Sve što smo radili u pripremi za ovaj meč sproveli smo u delo u prvom setu. Takva igra nam je garantovala trijumf, ali u nastavku meča kao da je na teren izašla potpuno druga ekipa. Znali smo odakle nam preti najveća opasnost, kako igra Smederevo, ali zatajili smo. Već u drugom setu domaćin nas je napao servisom, prijem nije funkcionisao, ušli smo u seriju grešaka. Posebno smo grešili na servisu i to na viskom rezultatu. Kada tako igrate ne možete pobediti ni slabijeg rivala – sumira utiske posle drugog prvenstvenog poraza,a prvog u gostima, trener Ribnice Boško Mačužić.

Poslednji trzaj za eventualni povratak u meč bio je u četvrtom setu, ali Dojčilović, Zekavica i društvo nisu ispustili prednost.
- I u tom setu smo napravili neke neoprostive greške i prosto rečeno, po prikazanom posle prvog seta, nismo ni zaslužili više od poraza. Meč sa Smederevom je opet bilo jedno veliko iskustvo za naše mlade igrače, da shvate da se neživi od jedne dobre igre i pobede i da u svakom meču mora da se pruži maksimum. Na treninzima se radi odlično i očekujem da se takvo zalaganje i igra prenesu i na teren kada je utakmica.

Ako treba tražiti dobru stranu u ovom porazu jeste činjenica da je Ribnica prvi put nastupila u kompletnom sastavu.
- Raduje povratak Đorđevića, Batez je sve više u treningu i predstavlja ogroman motiv za ostale igrače, pogotovo mlađe. Naravno, svi moraju da shvate da jedan igrač ne može sam da dobije utakmicu i da je potrebno da kao kolektiv delujemo razigrano i iskažemo potencijal. Verujem da će se to videti već u narednoj utakmici kada nam dolazi Vojvodina, koja se brzo vratila na pobednički kolosek. Nedeljni meč u Kraljevu biće pravi derbi – zaključuje Boško Mačužić trener Ribnice.


14 .kolo Superliga
Radnički Credy Banka 3 : 2 Ribnica
Partizan 1 : 3 Crvena Zvezda
NIS Vojvodina 3 : 1 Borac Petrohemija
Smederevo 1 : 3 Mladi Radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 14 12 2 35
2 Radnički Credy Banka 14 11 3 31
3 NIS Vojvodina 14 8 6 24
4 Ribnica 14 6 8 21
5 Mladi Radnik 14 6 8 20
6 Partizan 14 5 9 15
7 Smederevo 14 4 10 14
8 Borac Petrohemija 14 4 10 8