XS
SM
MD
LG

Kraljevo u znaku odbojke i finalnog turnira Kupa Srbije

Ribnica i grad na Ibru spremno dočekuju finalni turnir Kupa Srbije koji se igra 22. i 23. februara. Biće to prvo takvo takmičenje u „kutiji šibica“ od 1984. godine kada je na 20. finalnom turniru Kupa Jugoslavije trijumfovala Mladost Monter iz Zagreba, u konkurenciji Partizana, VIOR Sporta (tadašnji naziv Ribnice) i Bosne iz Sarajeva. Ovoga puta za prvi trofej u sezoni boriće se beogradski večiti rivali Partizan Vizura i C. zvezda, te Spartak iz Ljiga i naravno domaćin Ribnica.

- Ovo je za naš grad i za naš klub veliki događaj. Veliko hvala rukovodstvu kluba što su uspeli da dovedu finalni turnir u Kraljevo, jer ovo je privilegija za ceo region da najbolje četiri ekipe u ovom takmičenju vide u našoj dvorani – počeo je priču Boško Mačužić trener Ribnice. – Što se nas tiče spremni smo, zdravi i motivisani. Uprkos pričama i očekivanjima, nama je u prvom planu samo megdan sa Spartakom. Dakle, subota 16 časova, tome smo posvećeni i na to gledamo kao na najvažniji meč u sezoni. Svesni smo težine zadatka, jer Spartak nije autsajder kako bi to neko želeo da prikaže. Pobedili su nas dva puta, naterali na razmišljanje i oprez, ali dali nam jak motiv da u subotu ostvarimo pobedu – zaključio je strateg Ribnice.

Uprkos promenljivim igrama u prvenstvu, od odbojkaša Ribnice se očekuje mnogo na ovom turniru. Svi „musketare“ već vide u finalu, sve je više onih koji očekuju čak i osvajanje trofeja, ali sami igrači ne idu toliko daleko i vrlo su oprezni u prognozama. Rival u polufinalu je Spartak iz Ljiga koji je ove sezone dva puta već slavio protiv Kraljevčana.

- Na finalnom turniru Kupa su ekipe koje mogu do trofeja. Favorita nema, igra se jedan meč i sve je moguće. Tako gledamo i na utakmicu sa Spartakom, rivala koga izuzetno uvažavamo i poštujemo, ali naša prednost je domaći teren. U timu je nas petorica koji smo igrali finale Kupa pre pet godina u Kragujevcu, tada nismo uspeli da osvojimo trofej, ali smo sada pet godina iskusniji, zreliji i verujemd a ćemo ostavriti cilj da uđemo u samo finale. A onda, videćemo. . . – kaže Predrag Bićanin kapiten Ribnice.

Slično razmišlja i Mladen Bojović, srednji bloker „musketara“ koji je već osvajao trofej Kupa, ali u dresu C. zvezde.

- Nedostaje mi trofej u dresu Ribnice, a bio sam učesnik tog finala u Kragujevcu. Imamo veliku šansu, ali imaju je i ostali učesnici. Spartak nas je pobedio dva puta, vreme je da naplatimo dugove, što neće biti lako. Ipak, kada zagrmi u „kutiji šibica“ prokuljučaće adrenalin i tada ćemo biti već jedan korak od pobede. U Kraljevu je finale Kupa bilo pre 30 godina, tada niko od nas nije bio ni rođen, a odrasli smo na pričama o slavi generacije koja je 1978. godine podigla trofej u Novom Sadu. Daćemo sve od sebe da i ova generacija bude upisana zlatnim slovima u istoriju našeg kluba i srpske odbojke – zaključio je Mladen Bojović.

Polufinalne utakmice su na programu u subotu. Od 16 časova uz direktan prenos na programu RTS-a igraju Ribnica-Spartak (Ljig), a od 19 časova se sastaju Partizan Vizura-C. zvezda. Finale je na programu u nedelju od 20 časova. U Ribnici su izašli u susret ljubiteljima odbojke i odredili više nego popularne cene ulaznica, 200 dinara kompletan program u subotu, a ista cena je i za finalni meč u nedelju. U kraljevačkom superligašu posebnu pažnju posvećuju bezbednosti.

- Želimo da budemo odlični organizatori i da sve protekne u najboljem redu. Bezbednost je ključna, jer činjenica da dolaze navijači Partizana i C. zvezde jasno upućuje šta treba da radimo. Već danima smo u stanju pripravnosti, zajedno sa ljudima iz MUP-a. Očekujem fer, sportsko navijanje, da se pokaže da je odbojka sport drugačiji od fudbala, košarke. . . Kraljevo je bukvalno na nogama, svima je stalo da se pokaže koliko se ovde voli odbojka i koliko nam znači. Biće pravi praznik, u to ne treba sumnjati – posebno je naglasio prvi čovek kluba Dragan Arsić.

Ekipe učesnice finalnog turnira u Kraljevo stižu u petak kada će imati i treninge u Hali sportova na Ibarskom Keju. Sledi istinski odbojkaški praznik kraj Ibra.