XS
SM
MD
LG

Mladost će tek da – poraste

Podmlađena ekipa kragujevačkog Radničkog večeras (Sportska hala „Jezero“, 19,00) dočekuje iskusnu ekipu solunskog PAOK-a u osmini finala CEV kupa. U Kragujevcu, iako su eliminisali austrijski Amšteten, ne očekuju previše iz ovog dvomeča, ali se nadaju da mogu da se, na svom terenu, snažno suprotstave kvalitetnijem protivniku.

Sa konferencije za novinare u Radničkom, pred duel sa PAOK-om (Foto: Šumadijapress)

- Imamo mladu ekipu, sastavljenu, pre svega, od Kragujevčana. Naš prioritet je naša liga, u kojoj želimo da budemo među prve četiri ekipe, a u CEV kupu smo došli dokle smo došli. Igramo protiv jake ekipe, kako po kvalitetu, tako i po iskustvu. Možda je prednost naše mladosti želja za dokazivanjem , ali se bojim da ne izgore u želji. Međutim, za godinu-dve, ovo je ekipa od koje će da strepe ne samo srpski nego i evropski klubovi – optimista je, ali na duže staze, Obren Ćetković, predsednik Radničkog.

Iako ne zna mnogo o trenutnoj igri ovog tima, trener Radničkog Dejan Matić, podseća da je grčko prvenstvo jače od našeg i da je PAOK dobar tim, iako je trenutno peti na tabeli, dakle nije u samom vrhu.

- Nismo imali specijalnu pripremu za ovaj meč, jer ne posedujemo odgovarajuće snimke, ali po onome kakve igrače imaju, to je iskusan sastav. Ima više grčkih reprezentativaca, a i inostranih igrača – ističe Matić.

Na primer, u PAOK-u igraju slovenački reprezentativac Jernej Potočnik, makedonski reprezentativac Aleksandar Milkov, koji su nosioci igre – primačka linija, i tehničar Simo Dabović, dugogodišnji igrač Budvanske rivijere i sadašnji reprezentativac Crne Gore.

- Nadam se da možemo da pružimo dobru igru, jer naši igrači, bez obzira na nedostatak iskustva, imaju inspiraciju da igraju protiv ovakvih ekipa i pokažu se u što boljem svetlu Zato očekujem da pruže maksimum, a da li će biti šanse da pobedimo ovde u Kragujevcu, videćemo. Nadam se pre svega lepoj odbojkaškoj predstavi – očekuje Matić.

Rezervisan je i jedan od iskusnijih igrača u ekipi Radničkog, bloker Marko Maksimović:

- Posle dva meseca sezone, mislim da smo u uzlaznoj formi. Mogu samo da garantujem da ćemo da damo svoj maksimum, da ćemo se boriti, a da li će to da bude dovoljno za pobedu, pokazaće se na terenu.

Maksimović i naglašava da ova mlada ekipa zaslužuje da kragujevački ljubitelji odbojke napune halu, jer može da se očekuje, zaista, kvalitetna odbojka. Ulaz je, inače, besplatan.

 


Ribnica 3 : 1 Jedinstvo
Crvena Zvezda 3 : 2 Vojvodina NS seme
Spartak (S) 1 : 3 Partizan Vizura
Mladi radnik 0 : 3 Spartak (LJ)
Đerdap 3 : 0 Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 18 17 1 49
2 Partizan Vizura 18 16 2 46
3 Vojvodina NS seme 18 12 6 34
4 Radnički 18 9 9 29
5 Ribnica 18 8 10 26
6 Spartak (LJ) 18 8 10 22
7 Đerdap 18 7 11 22
8 Mladi radnik 18 7 11 22
9 Spartak (S) 18 6 12 19
10 Jedinstvo 18 0 18 1