XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Druga pobeda Arunovićeve u Đeru

ĐER, 30. novembar (Info centar).- U dva dana – dve pobede Zorane Arunović vazdušnim pištoljem na “Otvorenom prvenstvu Mađarske” u Đeru.

Drugog dana imala je četiri kruga bolji rezultat u osnovnom delu - 386 krugova (po serijama 97, 97, 97, 95) i prva ušla u finale. U finalu je slavila sa 202,7 krugova ispred mađarske i slovačke takmičarke.

- Osnovni deo je gađala mnogo sigurnije nego prvog dana, nije imala ni jednu osmicu – kaže Jelena Arunović, trener Zorane Arunović.- Na žalost finale je počela katastrofalno loše, u prvih osam hitaca imala je čak dve osmice, ali je brzo prevazišla krizu i od kraja gađala vrhunski i pobedila sa boljim rezultatom nego prvog dana kada je imala 197,7 krugova. Učestovali su strelci iz Norveške, Slovačke, Češke, Nemačke, Finske i Mađarske.

Đer je samo nastavak sjajne serije rezultata na pripremnim turnirima u sezoni. Zorana Arunović je pobedila je dva puta u Belom Manastiru (prvog dana imala je fantastična 392 kruga), u Solinu je bila prva i druga, u finalu Svetskog kupa osvojila je dva druga mesta! Na redu su dva veoma važna takmičenja – “Trofej Mladosti” u Zagrebu 7. i 8. decembra i “Internacionalno prvenstvo Beograda” 14. i 15. decembra. Jelena Arunović kaže:

- Oba takmičenja su odlične kontrole da vidimo gde smo u ovoj fazi rada. U Đer smo otišle uz veliku pomoć Olimpijskog komiteta Srbije i kancelarije SS Srbije koji su zajedničkim snagama u kratkom roku završili veoma komplikovanu proceduru rezervacije i plaćanja smeštaje pošto sve radi posrednik a ne direktno hotel. Pre tri godine smo odustale od odlaska u Đer jer nismo uspele da dobijemo profakturu za uplatu smeštaja. I ove godine je trajalo deset dana dok nije stigla i zahvaljujem se u Zoranino i moje ime OKS i SS Srbije.