XS
SM
MD
LG

OL Zaječar: Omladinac - Trebič 1:2

FK Trebič je pobedio FK Omladinac iz Grezne sa 2:1 u 6. kolu Okružne lige Zaječar, u utakmici igranoj u nedelju 29. septembra, na stadionu u Grezni, sa početkom od 15:30 h...

Kao što se očekivalo bilo je ovo veoma teško gostovanje, na možda najgore pripremljenom terenu za igru u celoj Okružnoj ligi i sa domaćinima koji manjak kvaliteta nadoknadjuju veoma grubim startovima, tako da je polomljen nos Prvulovića i udarac u oko od koga su popucali kapilari Veljkoviću donekle i očekivan epilog. Naravno najveći krivac za sve to je glavni sudija Miljan Urošević iz Knjaževca, koji onim što je pokazao danas ne zaslužuje da sudi ni Opštinsku ligu. Iako je znao da je FK Trebič kvalitetnija ekipa, ekipa koja je na čelu tabele i bori se za ulazak u viši rang, a ekipa Omladinca je ekipa koja će verovatno sezonu završiti u donjem delu tabele, čiji je prosek godina na današnjoj utakmici verovatno prebacio 30 godina, on je od mirne utakmice svojim pristrasnim sudjenjem doveo utakmicu na granicu prekida. FK Trebič je odmah na početku pokazao da je kvalitetnija ekipa, redjali su se dupli pasovi, napadi pred golom Omladinca, koji su uglavnom završavani grubim prekršajima domaćih igrača, a sudija većinu faulova nije ni svirao a kamoli sankcionisao grubu igru. Igrao se 26. minut kad je posle jedne izbijene lopte iz peterca Omladinca, lopta pala na nogu Radivojeviću a on je fantastičnim šutem poslao u same rašlje gola Omladinca i doveo Trebič u vodjstvo od 1:0. Trebič je nastavio sa napadima, dve veoma izgledne prilike iz kontranapada Trebiča kada su vezni igrači pokušali da pošalju loptu u prazan prostor napadačima presekao je glavni sudija, koga je udarila lopta, što mu se desilo i u više navrata u drugom poluvremenu, čime je pokazao da ni za 10 godina sudjenja nije naučio kretanje sudije po terenu, ili je ipak hteo da pomogne domaćinu. U 40. minutu Milan Trivunac fenomenalnim driblinzima prolazi odbrambene igrače Omladinca, izlazi pred golmana, prbacuje loptu preko njega, i nesmetano postiže drugi gol za Trebič, 2:0. Tim rezultatom je završen prvi deo utakmice.

Drugo poluvreme, ludnica po terenu, svaki start domaćih igrača je ''za zatvor'', izgleda da kad su videli da ne mogu da pobede onda je bolje da povrede što veći broj igrača Trebiča, sudija naravno sve to mirno gleda. U 73. minutu posle jednog od retkih napada Omladinca lopta udara odbrambenog igrača Trebiča u ruku, a sudija pokazuje na belu tačku. Igrač domaćina Milojić izvodi kazneni udarac, golman Miletić se baca u pravu stranu ali je udarac bio prejak i precizan i Omladinac smanjuje na 2:1. U drugom delu ušao je Prvulović umesto Gligorijevića, probio je nekoliko puta po levoj strani, igrači domaćina ga grubim faulovima zaustavljaju, a on prvo dobija jedan žuti zbog prigovora a zatim posle još jednog faula nad njim, prvo ga igrač domaćina Stojanović udara pesnicom u nos, a onda mu i sudija daje drugi žuti karton i šalje ga polomljenog nosa u svlačionicu. Igrač domaćih nije ni opomenut zbog udarca. Kako se bližio kraj utakmice rasla je tenzija, ali to je sve za šta su igrači domaćina bili sposobni na ovoj utakmici. Trebič je imao još par šansi do kraja ali rezultat je ostao nepromenjen. Posle isteka regularnog dela, sudija je produžio utakmicu još 8 minuta i stavio tačku na ovo sramno sudjenje i ovu utakmicu za zaborav. Bilo kako bilo Trebič je osvojio nova tri boda i zauzima prvo mesto na tabeli Okružne lige Zaječar. Sledeća utakmica se igra narednog vikenda, kada Trebič dočekuje Štipinu, utakmica se igra u nedelju 6. oktobra, na stadionu Bata Nole na Podini sa početkom od 15:30 h.
FK Trebič je danas nastupao u sledećem sastavu: Miletić, Filipović, Veljković, Stanisavljević, Bonić, Miljan Živanović, Radivojević, Mijajlović, Gligorijević, Trivunac i Bogojević. U igru su još ulazili Prvulović, Radosavljević i Manić.

FK Omladinac - FK Trebič 1:2


Mladost 1 : 3 OFK Knjaz
Polet 2 : 1 Rudar (VČ)
Omladinac 1 : 2 Trebič
ŠSK 1 : 4 Borac
Osnić 1 : 4 BSK
Bučje 3 : 0 Sloga
Midžor 1 : 0 Rgotina
Rudar (P) 5 : 0 OFK 019 Zaječar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 BSK 6 6 0 0 18
2 Trebič 6 5 1 0 16
3 Rudar (P) 6 5 0 1 15
4 Bučje 6 4 1 1 13
5 Borac 6 3 1 2 10
6 Osnić 6 3 1 2 10
7 Rudar (VČ) 6 3 0 3 9
8 OFK 019 Zaječar 6 3 0 3 9
9 Polet 6 3 0 3 9
10 Midžor 6 2 2 2 8
11 Rgotina 6 2 1 3 7
12 ŠSK 6 2 0 4 6
13 Sloga 6 1 1 4 4
14 OFK Knjaz 6 1 0 5 3
15 Omladinac 6 0 2 4 2
16 Mladost 6 0 0 6 0