XS
SM
MD
LG

Pobeda Srbije u Istanbulu

Mlada reprezentacija Srbije u ragbiju 13 (igrači do 21 godine starosti) savladala je odgovarajuću selekciju Turske sa 26:4 (20:0) u prijateljskoj utakmici koja je igrana u Istanbulu. Duel na Ataturk Sport stadionu ušao je u istoriju ragbija 13 jer je to bila prva zvanična utakmica neke Turske reprezentativne selekcije u ovom sportu.

Srbija je ovu utakmicu iskoristila kao test za Evropsko prvenstvo juniora koje se u početkom Avgusta održava u Beogradu, zbog čega je igrala sa svega tri igrača starijih od 19 godine. Bez obzira što su domaći ragbisti bili stariji i po nekoliko godina, ni jednog trenutka nije bilo dileme da će naša selekcija ostvariti pobedu.

Već u prvom minutu kapiten Vladimir Milutinović eseje je najavio je svoj dan pošto je do kraja meča još dva puta poentirao. Mladi srpski ragbisti do poluvremena vodili su sa 20:0, ali se mora reći da su u nastavku pali malo u kondicji, što je i očekivano s obzirom da su u delu priprema gde se upravo radi na snazi.

Jači otpor domaćina samo je značio da je u 60. minutu Selim Agirbas postigao prvi esej u za jednu reprezentativnu selekciju Turske. Ipak, to nije pokvarilo pozitivan utisak posle ove vredne provere uoč dalji treninga za EP.

TURSKA – SRBIJA 4:26 (0:20)

Eseji: Milutinović 1’, 35’ i 47’, Rašković 8’, Mihajlović 18’ (Srbija) –Agirbas 60’ (Turska).

Golovi: Vladimir Milutinović 3/5 (Srbija) – Agirbas 0/1 (Turska).

TURSKA U21: Batuhan Balčin, Selim Agirbas, Atahan Kose, Ahmet Ozel, Ugur Kan Guven, Omer Farik Pir, Jaksin Kavdar, Tolga Akča, Barkin Ozimer, Mustafa Kan Aidin, Oguzhan Tirendez, Gokdag Zeroglu, Goksin Perim. Rezerve: Ismail Jigit Kučuk, Umut Jarimdag, Faik Guven, Barkin Čeliker.

SRBIJA U 21: Toplica Ristić, Luka Rašković, Stefan Milinković, Uroš Golubović, Matija Mihajlović, Veljko Stanković, Ilija Krstić, Denis Bajrami, Stevan Ivanković, Mihailo Stoiljković, Marko Simović, Dorotej-Dado Arnold, Vladimir Milutinović. Rezerve: Rajko Trifunović, Aleksandar Štefulj, Andrija Kokot, Andrej Šušak.

Stadion: Ataturk sport. Gledalaca: 100. Sudija: Vladimir Kikanović (Srbija).