XS
SM
MD
LG

Donji Srem 2015 započeo pripreme

Za fudbalere Donjeg Srema 2015 završena je letnja pauza. Oživela je „popularna Suvača“. Na tribinama najverniji navijači, očigledno željni fudbala, a na glavnom terenu 22 igrača. Već na startu priprema, šef stručnog štaba Dejan Rakić i njegov pomoćnik Goran Obrenović, nametnuli su žestog ritam.

- U narednih četrdesetak dana planiramo trideset reninga i 5-6 kontrolnih utakmica – ističe šef struke Rakić – Prvom treningu opravdano je izostalo nekoliko igrača. Imamo obećanje ljudi iz uprave da će biti angažovano, pored Dušana Štetića (Sremac, Vojka) i Darka Markovića (Mladost, Buđanovci), još 2-3 kvalitetna igrača. Što se tiče prijateljskih utakmica, nije sve precizirano. Većina klubova još nije počelo sa radom. U načelu, dogovorene su utakmice sa Donjim Petrovcima, Slogom iz Vognja i Borcem iz Progara.

Prošla sezona bila je „veoma specifična“ za pećinački klub. Počeo je Donji Srem 2015 prilično neubedljivo, da bi potom ušao u seriju od 18 utakmica bez boraza. Tako je malo nedostajalo da se izbori plasman u baraž.

- Zimus sam rekao da je, sa 16 osvojenih bodova, plasman u baraž „nemoguća misija“ – kaže Rakić – U prolećnom delu prvenstva imali smo jedan poraz i tri nerešene utakmicu. Čini mi se da više od toga nije moglo. Sada nam se nameće imperativ pobede, praktično, u svakoj utakmici, s obzirom na reputaciju, ali i da smo se prilično pojačali. Biće teško ponoviti seriju pozitivnih rezultata. Ipak, borićemo se. Optimista sam. Ovaj klub, a i sredina, zaslužuju daleko veći rang od Međuopštinske lige Srem.

FK Donji Srem 2015

Živo na pećinačkoj Suvači