XS
SM
MD
LG

Mladi ragbisti Srbije ispisuju istoriju u Istanbulu

Mlada reprezentacija Srbije u ragbiju 13 (igrači do 21 godine starosti) u nedelju 8. juna u Istanbulu (18.00) igraju prijateljsku utakmicu protiv odgovarajuće selekcije Turske. Meč na Ataturk Sport stadionu biće istorijski pošto je to prva zvanična utakmica jedne selekcije Turske u ovom sportu.

Srbija je na put krenula sa mahom igračima juniorske reprezentacije jer će ovo gostovanje dobro poslužiti kao deo priprema za Evropsko juniorsko prvenstvo koje se u Avgustu igra u Beogradu. Istovremeno, biće to prilika da Australijski stručnjak Bret Dejvidson posle nekoliko nedelja boravka u Srbiji proveri trenutnu formu kandidata za EP koji dolaze iz domaćih klubova.

- Dobili smo poziv naših prijatelja iz Turske da im pomognemo i zamenimo Libanci sa kojima je trebalo da odigraju taj prvi zvaničane meč jedne njihove nacionalne selekcije na domaćem tlu. Nismo puno razmišljali i ovo gostovanje će nam odlično doći kao test za našu mladu selekciju pojačanu sa nekoliko starijih igrača u jeku priprema za EP – izjavo je pred put generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije Slobodan Manak.

Turska je deo ragi 13 porodice postala pre tri godine i dok su u međuvremenu klubovi uveliko prisutni na međunarodnoj sceni, reprezentativne selekcije se još uvek formiraju. Srbija kao lider ovog sporta u regionu imaće tako priliku da ponovo bude deo istorije ragbija 13 na Balkanu.

Sastav Srbije: Vladimir MIlutinović (kapiten), Toplica Ristić, Stefan Milinković, Denis Bajrami, Stevan Ivanković, Mihajlo Stoiljković (svi Partizan), Luka Rašković, Uroš Golubović, Ilija Krstić, Dorotej – Dado Arnold, Rajko Trifunović, Aleksandar Štefulj (Crvena zvezda), Matija Mihajlović, Marko Simović, Andrija Kokot, Andrej Šušak (Dorćol).