XS
SM
MD
LG

Skica za portet: Siniša Sarić (42) iz Donjeg Tovarnika

 

Četvrt veka sa fudbalom

Pisati o fudbalu u „donjem delu Srema“, a izostaviti Sinišu Sarića – Simu, iz Donjeg Tovarnika, skoro da je ne moguće! Ovo je ime dobro poznato u fudbalskom svetu i dobrim delom je vezano za razvoj „najvažnije sporedne stvari na svetu“ u Donjem Tovarniku, pa i u Pećincima.

- Počeo sam igram1992. godine u Donjem Tovarniku – počinje Siniša Sarić – S obzirom da se u to vreme Sloboda takmičila u najnižem rangu i da nije imala mlađe kategorije, sa 16 godina debitujem u prvom timu. Kasnije sam igrao i za FK Luki, gde susrećem prvi put s ozbiljnijim radom kod trenera Tomislava Ćirkovića. Fudbalski put me, potom, vodi u Šumar iz Ogara, koji je tada imao ozbiljnu ulogu u sremskom fudbalu i gde provodim četiri lepe sezone. Nekako u to vreme imao sam više ponuda iz klubova drugoligaškog ranga: Srem iz Sremske Mitrovice, Big Bul iz Bačinaca, Proleter iz Zrenjanina, Mačva iz Šapca, Rad...Na nagovor bivšeg trenera Siniše Sremca, prelazim u Sloven iz Rume i u njemu se zadržavam jednu sezonu. Od makedonskog šampion Sileksa iz Kratov, dobijam vrlu zanimljivu ponudu. Na žalost, zbog nestabilne situacije u Makedoniji, do realizacije transfera nije došlo i nastavljam u pećinačkom Donjem Sremu. Posle četiri takmičarske godine, zbog zdravstvenih razloga, u 28. godini završama igračku karijeru.

Četvrt veka u fudbalu

Naravno, Sima je i dalje ostao u fudbalu.

- Dobio sam ponudu da radim s mlađim kategorijama u Donjem Sremu, koji je u to vreme bio u Drugoj, a potom i u Super ligi. Sa kadetima, povremeno i omladincima, radio sam skoro šest godina. Kada se sve pogleda, najviše vremena sam proveo u Slobodi, što kao igrač ili trener. Manje kao igrač, ali kao trener u dva mandata, Sloboda je zabeležila rezultate, na koje se čekalo tri decenije.

Sloboda na prvom mestu

Sloboda danas?

- Trenutno Sloboda igramo Sremsku ligu – nastavlja Siniša Sarić, pomoćnik šefu stručnog štaba Milanu Kneževiću – Imamo sasvim ozbiljne ambicije da se plasiramo u Vojvođansku ligu – Jug. Trenutno smo na trećem mestu na tabeli, što nam garantuje baraž, ali ćemo pokušati da izborimo direktan plasman u viši rang kao prvaci. U ekipi su igrači, o kojima mogu da kažem sve najbolje. Pojačanja su se odlično uklopila i mišljenja sam da Sloboda nikada nije imala jači tim, što nam daje osnovu za veliki optimizam. Posebno raduje i činjenica da Donji Tovarnik ima i Školu fudbala, gde sa četrdesetak mladih dobro radi Peđa Arsenović, o čemu govore njihovi rezultati u ligama i sa turnira.

 

 

Sa MIlanom Kneževićem, šefom stučnog štaba Slobode