XS
SM
MD
LG

Mesi odveo Argentinu u Rusiju

Umalo šok za Gaučose u Kitu. Pre poslednjeg kola bili su šesti, nisu bili ni u igri za baraž, a onda je otpisani Ekvador posle samo 37 sekundi od starta poveo preko Ibare,piše Sportski žurnal.

Na sreću Argentine, ona ima "čarobnjaka" u svojim redovima, Lionel Mesi je sa tri gola sprečio bruku jedne od "najfudbalskijih" zemalja. Na kraju su sa tri gola došli do tri boda i trećeg mesta.

Pobednik južnoameričke zone kvalifikacija Brazil je uz dva gola Gabriela Hesusa sa 3:0 savladao Čile, pa će Aleksis Sančez Mondijal pratiti preko malih ekrana, jer njegov tim nije uspeo da izbori ni baraž. Imao je Čile 26 bodova koliko i Peru, ali i gol razliku 26:27, dok je Peru imao 27:26.

Urugvaj predvođen Suarezom i Kavanijem je kao drugi okončao kvalifikacije. Na poslednjem meču postigli su čak šest golova, ali su pobedili samo 4:2, jer su Silva i Godin pogodili svoju mrežu.

Paragvaj je imao zicer kod kuće, ako ne za direktan plasman na Mondijal, onda bar za baraž, u goste je stigla Venecula sa jednom pobedom iz 17 utakmica.

Ali, u Asunsionu veče "užasa". Erera je u 84. minutu doneo pobedu fenjerašu Venecueli. Pred kraj je zbog nervoze došle i do koškanja, žešćih starova, pa su isključeni Gomez kod domaćina i Vilker kod gostiju.

Paolo Gerero je spasio veče u Limi. Peru je pobedom mogao do Mondijala, ali je HamesRodrigez u 56. minutu Kolumbijcima doneo prednost. Gerero je izjednačio 20 minuta kasnije za bod na kraju, bod vredan baraža sa Novim Zelandom, dok je Kolumbija kao četvrtoplasirana obezbedila put na Svetsko prvenstvo.

Suma sumarum, Rusiju će videti Brazil, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, dok će se Peru sa Novim Zelandom boriti za mesto na Mondijalu. Mečevi se igraju u novembru.

Semafor 18. kola južnoameričkih kvalifikacija:

Brazil - Čile 3:0 (Paulinjo 55, Gabriel Hesus 57, 90+2)

Urugvaj - Bolivija 4:2 (Kaseres 39, Kavani 42, Suarez 60, 76 - Silva 24. autogol, Godin 79. autogol)

Peru - Kolumbija 1:1 (Gerero 76 - Rodrigez 56)

Ekvador - Argentina 1:3 (Ibara 1 - Mesi 12, 20, 62)

Paragvaj - Venecuela 0:1 (Erera 84)

 

Argentina / FOTO: ROJTERS