XS
SM
MD
LG

Bovling klub Metalac pred novu sezonu

 

Ostati u vrhu

 

   Iako postoji tek četiri godine, Bovling klub Metalac iz Šimanovaca izborio se za visoko mesto u ovom sportu. Najpre je se grupa zaljubljenika u boćanje prijavila za učešće u biznis ligi, propagandnom takmičenju, gde su se ravnopravno takmičili početnici sa „pravim“, registrovanim igračima. Već prve godine osvojeno je šampionski pehar. Na tome se nije stalo i tokom leta 2013. godine boćanje se podiže na mnogo viši nivo, osnivanjem BK Metalac. U sezoni 2013/2014 uključuje se u Prvu ligu i na opšte iznenađenje, prvenstvo završava na liderskoj poziciji. Od tada, ovaj uzoran sportski kolektiv je u samom vrhu srpskog bovlinga, kako po rezultatima u ekipnim i pojedinačnim takmičenjima, tako i po organizaciji. Osećaj kolektivizma je na prvom mestu, uz geslo „srce na teren“.

  - S priprema pred novu sezonu smo započeli pre mesec dana – kaže Dušan Đurić, prvotimac i jedan od osnivača BK Metalac – U početku smo trenirali samo četvtkom, a sada smo dodali još jedan trening. Za sad ide sve po planu. Po meni, možda pripreme kratko traju. S obzirom da većina ekipa ne trenira, u prednosti smo. Igrački kadar od prošle sezone smo zadržali. U ekipu se vratio, naš nekadašnji igrač, Petrislav Kanazir. Sve smo iskusniji. Nadam se da smo izvukli pouke i da će rezultati bio bolji.

  U sezoni 2016/2017. Zdravko Perić je bio svaki minut na terenu.

  - Šampioni Srbije smo bili u detantskoj sezoni, kada je iz naš neopterećemo izašlo sve najbolje. Kasnije smo počeli da se bavimo sporednim stvarima i postali smo “male zvezdice”, koje obraćaju pažnju na svaku sitnicu, a sitnica zna da otupi oštricu! Ukoliko se budemo mentalno vratili na nivo od prve sezone, siguran sam u osvajanje šampionske titule. Naš klub neguje neguje kolektivni duh, odn. duh zajedništva. Ne treba zaboraviti da je bovling, ipak, pojedinačan sport i da svaki pojedinac mora dati svoj maksimum, ako ekipa želi uspeh.

   U prvoj sezoni Danko Perić je, tek, ponekad ulazio u igru. Vremenom je “sportski sazrevao” i sada je u timu nezamenljiv i jedan je od boljih prvoligaških igrača.

  - Uvek gledam bolje od sebe i svaki trening i utakmica mi daju pravac koji treba ići – Dankov je “recept za uspeh” – U ekipi uvek možemo da se konsultujemo i primimo savet za deo igre gde nismo baš najbolji. Tako stičemo samopouzdanje i veru da možemo mnogo pomoći ekipi. To je put kojim se krećem danas, a kojim ću ići i sutra.

  Petrislav Kanazir je povratnik u ekipu. Dugogodišnji igrač je i u Boćarskom klubu Šimaniovci.

- Mnogo mi koriste iskustva iz boćanja – ističe Kanazir – U svakom slučaju, bitan je dobar pravac. Za razliku od boćanja, u bovlingu udarci znaju da budu i sa malo felša. Verujem da će za Metalac predstojeća sezona biti mnogo uspešnija. Ja ću dati sve od sebe da svaku priliku maksimalno iskoristim.

   Boro Cvijanović se u početkom prošle sezone priključio ekipi .

   - U Bovling klubu Metalac vlada veliko drugarstvo i uzajamno poštrovanje - tvrdi Cvijanović - Dovoljno je da se pogledamo i da znamo šta treba činiti. Svi krajnje profesionalno shvataju svoje obaveze, kako na treninzima, tako i na mečevima.  Upornost je velika i stalno težimo da budemo sve bolji.CIljevi su uvek najviši - biti najbolji. Ubeđen sam da ćemo dugo biti u samom vrhu srpskog bovlinga!

 

 

Metalac sa šampionskim peharom

Aktuelna postava

Trening