XS
SM
MD
LG

Novi Beograd potvrdio primat u srpskom boćanju

 

Uz mladost i uskustvo do pehara

 

  Pobedom u poslednjem kolu Prve lige nad Kozarom od 12:10, Novi Beograd je zadržao lidersku poziciju na tabeli i na najbolji način je završio takmičarsku 2017. godinu.

  - Izuzetno zanimljiva sezona iz nas – iznosi prve utiske Milan Janković, trener i jedan od najiskusnijih prvotimaca Novog Beograda – Pre početka prvenstva se znalo da prvaka treba tražiti između tri podjednako kvalitetna kluba Altine, Kanarevog brda i Novog Beograda i da mogu odlučivati detalji, što se i obistinilo. Uspeli smo da tokom sezone napravimo razliku, što je na kraju i odlučilo. Nisu nas pokolebala ni dva vezana poraza, od Altine, odn. Kanarevog brda. Protiv Altine odlučila je, praktično, jedna boća. Utakmicu protiv Kanarevog brda ne bih posebni ni analizirao. Uslovi za igru bili su katastrofalni. Ali, kako je bilo nama, tako i rivalu. U svakom slučaju, idemo dalje. Pre dve godine smo zacrtali neke planove i za sada ide po njima. Dakle, dominacija u srpskom boćanju u narednih 5 – 10 godina, uz zadržavanje mladih igrača i otvaranje prema Evropi.

  Kapiten Momčilo Popić uvek je spreman za razgovor.

  - U odnosu na prethodnu sezonu, ova je bila daleko teža za nas – analizira Popić – Potvrdilo se da je u sportu mnogo teže odbraniti titulu, nego osvojiti. Meni je izuzetna čast bila, što sam bio kapiten tima, u kojem je sedmorica igrača ispod 30 godina, Žao nam je što, zbog privatnih obaveza, poslednji meč u sezoni protiv Kozare u ekipi nisu bili Miloš Milaković i Frederik Šarijer. I ova poslednja utakmica je dokazala da dobar spoj mladosti i iskustva daju rezultate. Mladost Novog Beograda još uvek nije spremna da sama, neke stvari, odlučuje. U svakom slučaju, mi iskusniji igrači, smo tu da sve svoje kvalitete podredimo mladima i da budemo njihov servis. I ovom prilikom se zahvaljujemo našim sponzorima, bez kojih ne bi ostvarili ove rezultate. To su: Nebojša Colić, Predrag Đorđević, Vatroslav Stančić i mnogi drugi.

  Predsednik, a po potrebi i igrač, Špiro Matijević, „podvukao je crtu“ za 2017. godinu.

  - I ova titula je došla kao plod zalaganja, kako igrača, tako i ostalih struktura u klubu. Verujemo da ćemo biti uspešni i u narednom periodu, kako u srpskom boćanju, tako i na međunarodnom planu. Osnovni zadatak nam je da, pošto imamo finansijsku stabilnost, igračima obezbedimo maksimalne uslove. Prioriotet nam je podmlađivanje igračkog kadra, jer ne mogu nosioci igre biti boćari od 50 i više godina.

  Često se u razgovorima sa čelnicima klubova, pa i Saveza postavlja pitanje: kada će Srbija konačno dobiti pokriven, ili bar natkriven teren?

- Zajedno sa kolegama iz BK Kozare, s kokim delimo terene, gledamo u naše političare, moćnike iz opštine, grada – nastavlja Matijević – Tokom dosadašnjih molbi i obraćanja nisu nam se ispunile želje da naši tereni imaju krov, nadstrešnicu. Samo bi tako naši igrači imali kontinuitet u radu tokom cele godine. Ovako, mi naša takmičenja počinjemo u aprilu, dok je u našem okruženju to drugačije. Zaista je teško igrati nekoliko sati po nesnosnoj temperaturi. Zbog svega toga prebukiran nam je kalendar takmičenja. Nismo u stanju da nađemo termin za svoj turnir, gde bi pozvali sve one, čiji smo i mi bili gosti.

  Bez obzira na sve, Boćarski klub Novi Beograd opstaje. Titule se osvajaju, a koliko se organizovano i dobro radi i klubu, pokazuje podatak da srpsko boćanje na Prvenstvu sveta u Kazablanci, predstavljaju prvotimci kluba: Miloš Milaković, Srđan Butorac i Veselin Skakić.

 

 

Novi Beograd šampion

MIilan Janković, trener i igrač

Pehar za kapitena Popića

Špiro Matijević, predsednik i igrač

Veselin Skakić i Srđan Butorac

Titula ostaje u Bloku 61