XS
SM
MD
LG

Zona Drina: Radjevac - Borac 3:1

1.коло Зонске лиге група „Дрина“
ФК „РАЂЕВАЦ“ Крупањ  - ФК „БОРАЦ“ Лешница 3:1 (1:1)

 

Крупањ  20.08.2017.године 17,00 часова
Стадион „Мирко Васиљевић“ Крупањ
Гледалаца: 300

 

Судије:
1. Курлагић Милан – Ужице
2. Сепи Немања – Ужице
3. Јефтић Јован – Б.Башта

Делегат:
Петровић Томислав – Ваљево

 

Стрелци: 
  Мијаиловић, Павловић, Симић (Р) Николић (БЛ)

 

ФК „РАЂЕВАЦ“ Крупањ
1.Мићић, 2.Дамњановић, 3.Марковић, 4.Павловић, 5.Петровић, 6.Стефановић (Тасовац), 7.Гошић (Марковић), 8.Пајић, 9.Симић, 10.Мијаиловић, 11.Васиљевић

 

ФК „БОРАЦ“ Лешница
1.Радић, 2.Аличић, 3.Дурмић, 4.Јовановић (Илић), 5.Николић, 6.Васиљевић, 7.Милутиновић (Костић), 8.Марјановић (Кузмановић), 9.Павловић, 10.Илић, 11.Матић

 

На отварању сезоне у Зонској лиги група „Дрина“ екипа ФК „Борац“ Лешница, повратник у овај ранг такмичења после више од десет година,  гостовала је екипи ФК „Рађевац“. Тешко гостовање, комшијама у Крупњу, чија је екипа претрпела знатне промене. Ношени добрим партијама у припремном периоду, сви су очекивали добру игру гостију и повољан резултат. Време веома лоше, прохладно са кишом, ипак није омело бројне љубитеље фудбала да прате овај меч, од којих је велика већина била из Лешнице.

Сам почетак утакмице није донео посебна узбуђења. Играло се углавном на средини терена. У 9.минуту ипак домаћи први покушавају угрозити гол Радића, али након ударца ка голу, домаћи су дошли и до првог ударца из угла. Играо се 15.минут утакмице, када наши момци изводе ударац из угла, Милутиновић сјајно проиграва Николића, којем није било тешко да пошаље лопту у мрежу Мићића. Радост на терену и трибинама и најава добре игре наше екипе. Након овог поготка у 20.минуту имали смо још једну лепу прилику када је шутирао Васиљевић. У 22.минуту бележимо добру прилику за домаће, а непрецизан за мало био је Петровић. Нису домаћи одустајали, тако да у 25.минуту Мијаиловић постиже погодак за изједначење. У 38.минуту бележимо грешку помоћног судије Јефтића, када прекида одличну акцију наше екипе и сигнализира недозвољени положај наших играча. У 44. минуту још једна одлична прилика за нашу екипу када је у прилици био Матић, али за мало је био бржи голман домаћих Мићић. Ипак, на одмор се отишло резултатом 1:1.

У другом делу очекивао се да наши момци одиграју још боље, али није тако било. У 47.минуту одлична прилика за домаће, а већ у 53.минуту нови погодак у мрежи Радића и нова радост за домаће. Стрелац је био Павловић. Следи период игре који је у потпуности припао домаћој екипи. Наши момци деловали су потпуно разбијено, без препознатљиве игре, а може се рећи и без жара и борбености. За разлику од њих, домаћи су дали свој максимум и већ је тада било јасно да бодови остају у Крупњу.  Покушавали су наши нападачи урадити нешто више, али сваки покушај био је слаба опасност по гол Мићића. Велику прилику имали су домаћи у 86.минуту сусрета, али исту нису искористили. Ипак, оно што су пропустили тада, искористио је Симић у 90.минуту у јеку јалових напада гостију и поставио коначан резултат утакмице и оверио вредну победу домаће екипе.

На крају, ипак се може рећи сасвим заслужена победа домаће екипе, који су више желели победу и заслужено дошли до ње. Наши момци нису ништа приказали, а са правом се очекивало пуно, пре свега борбеност, добра игра и жеља. Бројни љубитељи фудбала из Лешнице морају сачекати другу прилику да уживају у фудбалу своје екипе.