XS
SM
MD
LG

Derbi u Kovačima u fokusu

Tradicionalni memorilajni fudbalski turnir u Ribnici, na Bunjačkom brdu, bio je poslednja provera za tri kraljevačka zonaša pred početak nove sezone. Po prikazanoj igri i rezultatima najviše razloga za optimizam imaju u kraljevačkoj Slogi. Ipak, u fokusu fudbalskih zbivanja u gradu na Ibru biće duel najbližih komšija sa desne obale Ibra, Radničkog i Karađorđa u Kovačima. Na turniru su borbi za treće mesto bolji bili izabrnici Darka Lukovića, ali svima je jasno da će prvenstvenu meč biti znatno drugačiji.

Neće biti ovakva utakmica i siguran sam da će oba tima biti kompletnija. Mi smo predstavili novi tim, sa mnogo igrača 2000. godišta koji još dve godine mogu da igraju u svojoj konkurenciji, a eto dali smo im šansu i u seniorskoj. Želimo da napravimo igrače i da ne robujemo rezultatu. Naravno, to ne znači da nećemo pobediti u subotu. Komšijski derbi je pravi šlager na startu sezone, igramo na našoj travi, mislim da smo favoriti i to bi morali da opravdamo na terenu. Biće sigurno dobra utakmica, za fudbalske sladokusce – kaže Darko Luković trener Radničkog iz Kovača.

Detalj sa nedavno održanog turnira FK Karadjordje u Ribnici

Na Bunjačkom brdu nikome nije prijatno što su kao domaćin i organizator turnira završili na poslednjem mestu. Ipak, kadrovski problemi i izostanak većeg broja kvalitetnih igrača se osetio.

Nismo iskoristili šanse protiv Radničkog na turniru, dva puta smo pogađali okvir gola i naravno da je usledila kazna. Karađorđe je na ovom turniru bio nekmpletan, fali više od pola tima zbog povreda, bolesti, obaveza na radnom mestu. To su za nas veliki problemi, ali se nadam da ćemo veoma brzo svi biti u stroju. Tada će Karađorđe biti mnogo jači. Na startu sezone igramo u Kovačima sa komšijama. Biće drugačija utakmica, oni su favoriti, ali iznenađenja su u prvom kolu uvek moguća. Mi ćemo igrati da priredimo jedno od takvih i prekinemo niz poraza u zvaničnim utakmicama sa komšijama iz Kovača – napominje Mile Vuletić trener Karađorđa iz Ribnice.

Prošle sezone Radnički je pobedio u oba duela sa najbližim komšijama.

Sloga je ponovo bila prva u Ribnici, pokazali su zavidan stepen pripremljenosti i forme puleni Igora Tufegdžića, što raduje pred start sezone u kojoj su ambicije najveće. Sloga je protiv povratnika u zonski stepen takmičenja Goča iz Vrnjačke Banje slavila minimalno u dobroj predstavi.

Dobra provera i veoma kvalitetna utakmica. Goč je veoma prijatno iznenadio, sa njima će svi imati problema u ligi. Mi smo igrali čvrsto, dobro trčali, dobro stajali na terenu,a uspeli smo jednom i da pogodimo gol rivala. Moram da budem zadovoljan. Sada nam je u fokusu Orlovac iz Mrčajevaca. To prvo kolo je uvek neizvesno, nosi sa sobom razna iznenađenja. Nadam se da mi možemo da pobedimo, verujem da ćemo biti kompletni i da će navijači uživati. Ako ponovimo igru sa turnira u Ribnici, siguran sam da ćemo osvojiti tri boda – jasno poručuje Igor Tufegdžić trener fudbalera kraljevačke Sloge.

Verni navijači „belih“ očekuju da će mesto u startnoj postavi zauzeti najveća pojačanja Miloš Milojević i Marko Memedović, koji nisu igrali na turniru u Ribnici. Ono što nije dobro je činjenica da oba najavljena susreta kraljevačkih zonaša se igraju istog dana, u subotu od 17 časova. Sa malo više sluha moglo je doći do dogovora da u dva dana vikenda se odgledaju dva zanimljiva događaja.