XS
SM
MD
LG

Car Konstantin bi u Prvu ligu, Sinđelić poziva publiku!
Niški fudbalski klubovi, koji se takmiče u Srpskoj ligi Istok, otpočeli su pripreme za narednu sezonu, a ciljevi im se pomalo razlikuju. Tako Sinđelić, tim koji je prošlu sezonu završio na 3. mestu, želi da vrati navijače u Durlan, dok je za Car Konstantin prioritet ulazak u jedinstvenu ligu.

Deo fudbalera Sinđelića okupio se prošlog vikenda, kada su i zvanično počele pripreme niškog srpskoligaša. Ipak, prema rečima trenera Zorana Dimitrijevića, nekolicina njih je još na odmoru. Uz to, kako prelazni rok traje do kraja avgusta, sastav još nije u potpunosti poznat.   

 

Oba niška srpskoligaša "pucaju" na visok plasman; foto: L. M.

On je objasnio i da je Sinđelić tim koji će svakog igrača primiti na probu: i one anonimne i one vrhunske. Ipak, kasnije se za ove prve postavlja pitanje kvaliteta, a za druge hoće li klub moći da ispuni njihove zahteve.

S obzirom na to da smo bili u vrhu poslednjih sezona, sigurno da nećemo da odustanemo od što boljeg plasmana. Nemamo imperativ da nešto moramo da ostvarimo, već više da bacimo akcenat na kvalitet igre, a da kao proizvod toga dođe rezultat. Ono što je najbitnije je da želimo po svaku cenu, mada je to teško, da vratimo gledaoce na stadion - kaže Dimitrijević.


Na Bubnju transformacija tima i brojna pojačanja

Iako sezona za nama nije bila baš slavna za klub Car Konstantin, od samog njenog završetka krenuli su da se pojačavaju na svim frontovima. Tako se prvog dana prelaznog roka u tim vratio iskusni napadač Nikola Nikolić, koji ima i iskustvo igranja u Prvoj ligi.

Još jedan povratnik našao se u redovima ekipe sa Bubnja, a radi se o stamenom štoperu Bobanu Ceniću. Osim što bi sa Milošem Vasiljevićem trebalo da čini jedan od najboljih štoperskih tandema u ligi, u klubu naglašavaju i da je Cenić vođa kakav je nedostajao “carićima” u prethodnoj sezoni.

Iz Sinđelića na Bubanj stižu i braća Petrović, Mladen i Strahinja, koji je igrao i za seniorske timove niškog Radničkog i Napretka. Novajlija je i drugi najbolji strelac Srpske lige Istok Milo Mićunović, a predsednik kluba Miroslav Milivojević naglasio je da sa ovakvim timom, svakako planiraju ulazak u Prvu ligu.

Cilj je ulazak u viši rang takmičenja, s obzirom na to da smo doveli kvalitetna pojačanja, fali nam samo na poziciji štopera jedan kvalitetan igrač i radimo na tome. Nišu je potreban prvoligaš, gde bi igrači iz Radničkog, koji ne mogu da igraju Super ligu, igrali i kalili se za veći rang takmičenja - rekao je Milivojević.

Liga bi trebalo da počne trećeg vikenda avgusta, a raspored utakmica još nije izašao.