XS
SM
MD
LG

Lider ruši šampiona

Nakon dvonedeljne pauze ovog vikenda se nastavlja takmičenje u Grupi A Prve lige Srbije u ragbiju 13. Predstojeće 3. kolo obeležiće repriza finala plej-ofa pred dve sezone, u nedelju 2. aprila (12.00) na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima Partizan će dočekati Dorćol. Dan ranije, u subotu 1. aprila (15.00) ovu rundu na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair u Nišu otvaraju domaći Radnički i Crvena zvezda.

Velikog gradskog rivala, crno-beli u Jajincima dočekuju kao lideri prvenstva, pošto su u 1. kolu u poslednjim trenucima izvukli remi protiv Zvezde (30:30), dok su u prošloj rundi lako izašli na kraju sa Nišlijama (62:6). Sa druge strane, aktuelni prvak je posle osvojenog Superkupa Srbije i ubedljivog starta u šampionatu protiv Radničkog, poražen teško od Zvezde pre dva vikenda (50:20). Veliki problem za Dorćolce jesu ozbiljne povrede kapitena Dalibora Vukanovića i reprezentativca Stevana Stevanovića koji će propustiti gotovo izvesno dobar deo sezone. Partizan tako ima blagu ulogu favorita protiv ekipa koja ih je zaustavila pre dve godine na putu ka prvom trofeju u istoriji kluba.

U prvom meču ove runde, beogradski crveno-beli su bez sumnje favoriti protiv Nišlija kojima će to biti prvi meč pred domaćim navijačima jer su sa Partizanom u 2. kolu zamenili domaćinstvo. Crveno-beli polako kompletiraju svoje redove posle nekoliko povreda i trebalo bi da u duelu sa Radničkim imaju na raspolaganju najkvalitetniji sastav.