XS
SM
MD
LG

Discovery communications i Eurosport najavljuju jedinstvenu priliku za partnerstvo
  • Nosilac ekskluzivnih televizijskih i multimedijalnih prava za 50 zemalja u Evropi obećava da će Igre približiti većem broju ljudi nego ikada pre, putem više različitih uređaja
  • Eurosport Player obeležava snažan početak godine – novi mobilni ugovori, porast potražnje i vrhunski tim stručnjaka koji predvodi rast servisa
  • Žan-Brja Peret (Jean-Briac Perrette) izneo uvodno obraćanje na MWC sajmu (Mobile World Congress), a Ralf Rivera (Ralph Rivera) učestvovao na panelu “Nosioci prava prenosa u globalizovanom svetu današnjice”

 

 


BARSELONA – Kompanija Discovery Communications je na MWC sajmu (Mobile World Congress) najavila novu i ekskluzivnu priliku za partnerstvo sa mobilnim operaterima tokom Olimpijskih igara koji će moći da postanu “Zvanični mobilni emiter”.

Kao nosilac ekskluzivnih i multimedijalnih prava prenosa Olimpijskih igara za 50 zemalja i teritorija u Evropi, u periodu od 2018. do 2024. godine, Discovery Communications i Eurosport koriste sopstvene servise besplatne i televizije na pretplatu, digitalnih i DTC servisa, ali i partnerstva sa velikim distributerima širom Evrope kako bi Olimpijske igre bile dostupne većem broju gledalaca i na više uređaja nego ranije.

Titula “Zvaničnog mobilnog emitera” će mobilnim operaterima pružiti ekskluzivnu mogućnost kobrendiranja Olimpijskim krugovima i pružiti priliku da korisnicima ponude pristup svim dešavanjima na Olimpijskim igrama. Servis će biti prilagođen tako da podstiče interesovanje, sa kanalom koji će uređivati operater, a koji će biti dostupan 24 sata i prikazivati najbolje od Olimpijskih igara, ukuljučujući  najbolje momente, najnovije vesti, ekskluzivne sadržaje na zahtev, kao i mogućnost da se ovaj sadržaj prikaže fanovima i zajednicama aktivnim na društvenim mrežama. Sve ovo će biti dostupno pre, u toku i nakon Olimpijskih igara.

Žan-Brja Peret (Jean-Briac Perrette), predsednik i direktor kompanije Discovery Networks International, je izjavio: “Više od 30 godina kompanija Discovery je radila sa najboljim partnerima kako bi obezbedila najbolje video sadržaje za svakog pojedinca, na svim platformama. Sport je naročito moćan u mobilnom okruženju, što pokazuje i snažan rast našeg servisa Eurosport Playera. Uzbuđeni smo što smo u mogućnosti da stvaramo nova partnerstva sa mobilnim operaterima i tako učinimo da Olimpijske igre postanu dostupnije publici.”

Eurosport Player je oborio još jedan rekord po broju mesečnih pretplatnika u januaru i nastavlja da raste ogromnom brzinom.

Kompanija Discovery takođe nastavlja da ulaže u jak, tim međunarodnih stručnjaka i svoju platformu kako bi gledaocima donela Eurosport Player i Olimpijske igre na najbolji način. Kompanija je u poslednjih nekoliko meseci najavila saradnju sa vodećom platformom za striming - BAMTech, kao i angažovanje Ralfa Rivere (Ralph Rivera) kao generalnog direktora odeljenja Eurosport Digital i Aleksa Kaplana (Alex Kaplan) kao komercijalnog izvršnog potpredsednika odeljenja Eurosport Digital. Rivera je u Eurosport došao sa kanala BBC gde je šest godina predvodio Digital odeljenje i bio zadužen za BBC iPlayer kako bi isporučio prve istinski digitalne Olimpijske igre, u Londonu 2012. godine. Kaplan je došao sa kanala NBC, sa pozicije starijeg potpredsednika odeljenja za globalnu medijsku distribuciju.
 
Rivera je izjavio: ”Gradeći novu strategiju kojom se nudi više vrhunskog, lokalnog i ekskluzivnog sportskog sadržaja, Eurosport Player ljubiteljima sporta pruža pun pristup sadržaju na bilo kom uređaju. Od domaćeg do internacionalnog fudbala, od teniskih grend slemova do Velikih trka u biciklizmu, od svih većih zimskih sportskih događaja do Zimskih olimpijskih igara, ljubitelji sporta mogu da biraju prilagođeno iskustvo ne bi li uključili sebe u svaku utakmicu, svaki teren, svaku traku, svaku stazu za skijanje i svaki deo akcije.”