XS
SM
MD
LG

Beogradski vikend izlet - Tešnjarci gosti Bežanije i Čukaričkog

Da je FK Tešnjar klub sa dugom i zanimljivom istorijom odavno je poznato, a ugled koji u fudbalskom svetu Tešnjarci uživaju mogao se videti proteklog vikenda kada je FK Tešnjar bio gost poznatih beogradskih klubova, prvoligaša Bežanije i superligaša Čukaričkog, po čemu su ovi valjevski entuzijasti i romantičari zaista jedinstveni u valjevskim fudbalskim krugovima. Prvi tim Tešnjara najpre je ukrstio koplja sa kombinovanim timom Bežanije, a nakon tog susreta Tešnjarci su bili gosti FK Čukarički na prvenstvenoj utakmici Superlige Srbije koju su Brđani odigrali protiv kruševačkog Napretka. 

 

U subotnjim prepodnevnim časovima, po danu kao stvorenom za fudbal , autobusom je put srpske prestonice u dobrom raspoloženju krenula ekspedicija od 25 članova igračkog pogona i uprave FK Tešnjar. Prvo odredište bila je Bežanijska kosa, gde je zakazana prijateljska utakmica sa prvoligašem Bežanijom. Utakmica se igrala na nedavno urađenom terenu koji su otvorili čelnici FSS sa podlogom od veštačke trave. Uslovi za igru bili su jednostavno savršeni. Bežanija je izvela na megdan Tešnjarcima svoj uglavnom omladinski pogon pojačan sa 5 prvotimaca iz seniorskog pogona koji imaju nešto manju minutažu. Ipak i takav tim je bio prejak za Tešnjar jer se radi o fizički i tehnički daleko superiornijem protivniku koji je svih 90 minuta apsolutno kontrolisao utakmicu. Sve što su Tešnjarci uspeli da urade bilo je vođstvo u 10. minutu igre kada je Nebojša Milosavljević glavom matirao golmana Bežanije nakon sjajnog centaršuta kapitena Liknića, a od tog momenta pa do kraja utakmice dominirali su igrači Bežanije. Konačan rezultat bio je 3:1 za Beograđane. Ipak mnogo važnije od samog rezultata sa ove utakmice je činjenica da je na stadionu pored Bežanijske crkve sklopljeno trajno prijateljstvo između valjevskog i beogradskog kluba i da će utakmica ovih rivala u budućnosti biti još i da će Tešnjarci imati priliku da se revanširaju kako kao domaćini tako i rezultatski. 

 

Nakon utakmice na Bežanijskoj kosi Tešnjarci su se zaputili na suprotan kraj Beograda, ka Banovom brdu, gde se igrala prvenstvena utakmica Superlige Srbije između Čukaričkog i Napretka. Saradnja između Čukaričkog I Tešnjara postoji već nekoliko godina i uglavnom se ogledala u pomoći koju su Brđani pružali Tešnjarcima, najčešće u opremi. Nakon saznanja da toga dana Tešnjarci igraju utakmicu sa Bežanijom stigao je poziv na utakmicu koju su Brđani toga dana igrali u okviru prvenstva Srbije. Bila je to prilika da Valjevci vide kako funkcioniše jedan pravi privatni fudbalski klub i sa kakvim uslovima raspolaže. Zaista impozantno i za svaku pohvalu. 

Već je uveliko pao mrak kada se autobus valjevskih tabli zaputio ka polaznoj tački. Savladavajući kilometre Ibarskom magistralom sređivani su utisci i prenošene impresije sa ovog više nego lepog i korisnog sportskog izleta kojim je makar na jedan dan razbijena valjevska fudbalska monotonija. Tešnjarci inače oduvek važe za valjevske fudbalske misionare i gospodu u kopačkama te su organizacijom jednog ovakvog druženja samo još jednom pokazali da vole da budu drugačiji od drugih. Šteta što nema ko da ih u tome podrži.