XS
SM
MD
LG

Od gotovog umalo veresija

Duel starih znanaca i sportskih prijatelja počeo je u znaku domaćina koji je od početka poveo i kontrolisao rezultat. Prva figura "musketara" bio je tehničar Andrija Vilimanović koji je sjajno distribuirao lopte i na tehničkom tajm autu Ribnica je vodila 12-8. U postavi domaćih nije bilo povređenog Okošanovića, ali je kadetki reprezentativac Stanislav Paunović bio na visini zadatka. Zapažen je bio i povratak u startnu postavu kapitena Ribnice Slobodan Milovanovića, dok je mladi Stefanović zbog bola u leđima ostao na klupi. Iako su Ljižani stigli do izjednačenja 15-15 i naterali Kraljevčane za mini predahom, Ribnica je igrala mirnije i sigurnije. Imali su Kraljevčani 23-19, a iskoristili drugu set loptu za konačnih 25-23 u prvom setu.

Svesni značaja utakmice u grčevitoj borbi za opstanak, odbojkaši Spartaka su mnogob olje počeli drugi set. Odmah su stekli lepu prednost 3-8 i stavili do znanja da nisu došli kraj Ibra da bi potpisali bilo kakvu predaju. Ribnica je učinila sve da stigne rivala, ali se na tehnički tajm aut otišlo pri vođstvu Ljižana 8-12. Uspeli su napori domaćina u središnjici seta da dostigne prednost gostiju. Posle 15-15 usledila je igra poen za poen u kojoj su i domaći imali par puta prednost. Na kraju jače nerve imali su "musketari" iskoristivši šestu set loptu. Jelić je poslao smeč u aut i na semaforu je zasijalo 30-28 i vođstvo Ribnice 2-0.

Početak trećeg seta bio je poreslikan prethodnom. Gosti bolji, domaći su ušli u seriju grešaka i na tehničkom tajm autu već je bilo 7-12. Borbeni odbojkaši iz Ljiga nisu imali pardona prema Kraljevčanima, pa je samo poen kasnije usledio i novi tajm aut sa klupe Ribnice. Ribnica nije ličila na ozbiljan tim i gosti su rutinski i ubedljivo dobili treći set 15-25.

Šta se dogodilo sa pulenima Boška Mačužića posle vođstva od 2-0 ostaje misterija. Ništa nije polazilo za rukom, dok su Ljižani bivali sve jači i otresitiji. Na tehničkom tajmu autu puleni nenada Kovačevića imali su ubedljivo vođstvo 6-12. Ništa se nije menjalo do kraja ovog dela igre, prednost Spartaka je rasla do konačnih 14-25, pa je u Kraljevu na redu bio novi taj brek, šesti u drugom delu sezone.

Ribnica je posle prekora sa klupe krenula agresivno u petom setu, na isti način su uzvratili Ljižani, ali na promeni strana "musketari" su vodili 8-6. Ribnica je ubrzo došla i do četiri poena viška što je trebalo biti dovoljno za pobedu u ovom teškom meču. Glavinić je otpucao loptu u aut za konačnih 15-11 i 3-2 za Ribnicu.

RIBNICA - SPARTAK (Ljig) 3 - 2 (25-23, 30-28, 15-25, 14-25, 15-11)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 400 Sudije: I. Lazarević (Šabac) i B. Jovančić (Beograd)

RIBNICA: Ilić 5 (2 bl, 2 gr), Nenadić 11 (2 bl, 7 sg, 4 gr), Sl. Milovanović 2, Paunović 18 (2 bl, 5 gr, 4 sg), Ćosić 25 (2 bl, 4 gr, 4 sg) , Vilimanović 3 (2 bl), Močić (libero), Marković, St. Milovanović , Stefanović 2 (1 bl), Okošanović Trener: B. Mačužić

SPARTAK (Ljig): Ni. Jovanović 14 (4 sg), Gajević 22 (1 bl, 6 gr), Lazarević , Glavinić 14 (2 bl, 1 as, 7 sg), Arsenoski 2 (1 as, 6gr), Jelić 15 (2 as. 2 gr), Janković (libero), Jestrović, Maksimović, Mirković, Ne. Jovanović, Milovanović  Trener: N. Kovačević