XS
SM
MD
LG

Iz Lučana ka Evropi

Fudbaleri Radničkog otputovali su u Lučane, gde će sutra, u premijernoj utakmici nastavka sezone, gostovati domaćoj Mladosti. Duga je bila zimska pauza, svi superligaški timovi trudili su se da se što bolje pripreme za odlučujuće mečeve u prvenstvu, a ko će u kakvoj formi dočekati nastavak sezone, videćemo već ovog vikenda. Nišlije su se dobro pojačale u prelaznom roku, pripreme su obavljene u Antaliji, pa sada sa velikim ambicijama ulaze u drugi deo prvenstva:

-Ulazimo ohrabreni u nastavak sezone, jer smo doveli zaista dobre igrače, zadržali smo kostur tima iz jesenjeg dela, a zaista smo se trudili i da na najbolji mogući način iskoristimo vhunske uslove koje smo imali na pripremama u Turskoj. Ambicije su, pre svega, da budemo bolji nego jesenas i da se ponajpre igrom, a onda i rezultatima podignemo na onaj nivo koji rukovodstvo kluba zahteva od nas. To je, naravno, proces, ali mi se svim silama trudimo da ga ubrzamo i da već u startu ovog drugog dela sezone pokažemo da smo kadri da ispunimo visoke ciljeve koji su postavljeni pred nas – rekao je trener Milan Rastavac.

Studiozno, kao i uvek, Rastavac je pripremio utakmicu u Lučanima, a o rivalu govori sa velikim poštovanjem:

Mladost je tim koji igra, pre svega, disciplinovano. Imaju kvartet izuzetnog napadačkog potencijala, a čine ga Saša Jovanović, Odita, Bojović i Radivojević. Trude se da pasovima iz poslednje linije odbrane iskoriste brzinu svojih napadača i što brže dođu do protivničkog gola. Opasni su i iz prekida, pa je potrebno da svih 90 minuta koncentracija bude na maksimalnom nivou. Naravno, kao i svaki tim, imaju i nešto slabije tačke i mi ćemo se truditi da ih iskoristimo. U Lučane idemo da odigramo najbolje što možemo i da iz ovog meča izvučemo što veći benefit. Naravno, igraćemo na pobedu, kao i uvek do sada – napominje šef struke niškog tima.

Rastavac još nije definisao startnu postavu, a pred njim je nekoliko dilema. U poslednji čas odlučiće da li će ispred gola stajati Bajić ili Zogović, a pod znakom pitanja su i bekovi Petrović i Volkov, koji još osećaju posledice povreda, zadobijenih na pripremama u Antaliji. Kojić još nije stekao pravo nastupa:

-Videćemo još, razmišljamo, konsultujemo se, mada su stvari uglavnom jasne. Šanse Volkova da zaigra su nešto veće od Petrovićevih, ali videćemo kako će se obojica osećati na dan utakmice – nije želeo trener Nišlija da već sada definiše jedanaest „odabranih“.

No, sva je prilika da će Radnički u Lučanima istrčati u sledećem sastavu: Bajić (Zogović) – Petrović (Aleksandar Jovanović), Bulatović, Perendija, Volkov (Stanković) – Stanojević, Arsić, Stojanović – Travančić, Noma, Mrkić.

Mladost i Radnički počeće utakmicu u petak, od 17 sati, a sudiće Aleksandar Vasić iz Novog Žednika. Duel iz Lučana direktno će prenositi TV Arenasport.