XS
SM
MD
LG

Veliki, mali fudbal u derbiju!

Kako je to bilo lepo veče. Oko 500 ljubitelja ovog uzbuljivog sporta, od kojih je sigurno stotinak bilo iz Bele Palanke, uživalo je u sportskom, viteškom nadmetanju dva odlična tima. Ako smo u poslednje vreme pisali kako se naš tim polako vraća igri i atmosferi iz Prve lige, onda moramo da dodamo, da smo bili izuzetno zadovoljni što u našem okrugu raste još jedan klub pravih majstora malog fudbala.

4

Kakvih je kombinacija bilo, udaraca na gol, šta je sve odbranio ,,golman sa hiljadu ruku,, Marko Despotović iz gostujuće ekipe, koliko je dobrih akcija pirotskog tima bilo u prvom poluvremenu i kakvom su snagom krenuli Palančani u nastavku!  Posebno su atakovali gosti  kada su primili prvi, a potom, sa pet igrača u polju i drugi gol!  Želeli su da stignu do remija.

6

U 39. minutu Marković je u toj igri sa ,,igračem golmanom,, smanji na 2:1. Ovakav način igre im se pre toga osvetio jer je Krstić, posle neuspešne akcije  Belopalančana , sa korner linije svog gola, poslao loptu u praznu belepalanačku mrežu!

3

Dugo su se nadmudrivali igrači oba tima. Despotović je zaustavljao prave ,,bombe,, Krstića, Pešića, Penčića, ma da ne nabrajamo! Ako kažemo da je desetak sigurnih golova sprečio, možda nismo u pravu – bilo je i više.,,Kapitulirao,, je u 27. minutu kada je Krstić poslao ,,tane,, u desni donji ugao tako da ovaj izuzetni čuvar mreže nije stigao ni da se pokrene.

 Ruku na srce, imali su i gosti svoje prilike, ali su Milan Nikolić u prvom iŽarko Mančić u drugom bili na visini zadatka.

5

Moramo reč dve o sudijama. Dok je drugi sudija Danijel Ristić ,,ćutao,, naš stari znanac iz vremena onog ,,ubijanja,, Radničkog u Srpskoj ligi, VranjanacDejan Stajić, nije promenio svoju životnu želju da bude glavni čovek na terenu. U poslednjem minutu prvog dela golman Nikolić je u padu izbacio loptu na sedam metara, natrčao je protivnički igrač i Stajić je svirao penal, a posle velike gužve, Milana Nikolića crvenim kartonom poslao u svlačionicu. Imao je Stajić još nekoliko ,,bisera,, , ali se  u drugom poluvrmenu smirio!  Na njegovu sreću, imao je prave sportiste na terenu koji su uspeli da kontrolišu ponašanje i ne dozvole da Stajić  ,,pokvari,, derbi!

sudija

Sve čestitke svim akterima. Uživali smo u razgovorima posle meča. Od golmana Despotovića, predsednika Stojanovića , trenera Todorovića, do naših Belonija Kostića, Srđana Potića, Milana Tošića. Svaka čast , gledali smo odličan, veliki,  mali fudbal!

Druga futsal liga 7. kolo: Pirot:  Pirot – Banjica Bela Palanka 2:1 (0:0)

Pirot: Nikolić, Krstić, Stoiljković, Kostić, Pešić, Jončić, D. Stojić,  N. Stojić, Ristić, Ćirić, Mančić, Penčić , Colić, Džunić.

Banjica: Despotović, Sokolović, Stojadinović, Mitić, Janjić, Nešić, Sokolović, Veljković, Marković, Stoiljković.

 Igrač utakmice: Marko Despotović, Banjica Bela Palanka

Strelci: Krstić u 31.  i 37. minutu za Pirot. Marković u 39. minutu za Banjicu