XS
SM
MD
LG

Srbija nastavila pripreme za Italiju

Ragbi 13 reprezentacija Srbije nastavila je danas u Beogradu sa pripremama za nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2017. godine održava u Australiji, Novom Zelandu i Papua Novoj Gvineji. Nakon povratka iz Velsa sa prvog meča u kvalifikacionoj Grupi A, „orlovi“ su imali dan pauze i dan oporavka posle teške utakmice i poraza u Lajneliju od domaćina (50:0).

Tim rezultatom, sada je i matematički jasno da naši najbolji ragbisti predstojeće subote, 22. oktobra na terenu Nastavnog centra Makiš na Adi Ciganliji (15.00) moraju da dobiju preostalog rivala u grupi, Italijane, kako bi i dalje bili konkurentni za odlazak na SP. Tom pobedom, Srbija bi napravila veliki korak ka baražu za odlazak na planetarni šampionat, pošto je samo pobednici grupa idu direktno.

Momci su dali sve od sebe protiv Velšana, možemo biti zadovoljni pojedinim stvarima u našoj igri, pogotovu u odbrani. Bilo je naravno dosta grešaka, najpre u napadu i na tome ćemo da poradimo u narednim danima do meča sa Italjanima. Vels je bez sumnje znatno bolji u ovom trenutku, ali na kraju je rezultat bio previsok za partiju koju smo pružili, pogotovu u prvom poluvremenu – izjavio je po povratku sa Ostrva selektor Ljubomir Bukvić.

Pored ispravljanja grešaka na taktičkom planu, najveći problem za reprezentaciju Srbije posle subotnje utakmice jesu povrede bitnih igrača. Gotovo izvesno da Bukvić neće moći da računa na Stefana Nedeljkovića, Džavid Jašari je polomio nos, dok iz Francuske nažalost stižu loše vesti da oporavak Vladice Nikolića ne ide očekivano dobro. Tome treba dodati da su se iz Velsa roviti vratili i Vojislav Dedić i Džošua Marjanović, pa će gotovo sigurno biti naknadnih poziva sa šireg spiska reprezentacije.

Videćemo u narednim danima kako stojimo sa zdravljem, za sada nije dobro. Bez obzira na potencijalne promene u ekipi naš zadatak se zna – pokušati da savladamo znatno pojačane Italijane koji u svom sastavu imaju čak 13 igrača iz Australije Među njima igrača koji su igrali u najjaloj ligi na svetu - NRL. Mi smo ih oba puta već dobili u poslednje dve godine u Evropskom šampionatu B, ali samo četvorica igrača iz te ekipe će u subotu biti u sastavu. Italija je bila učesnik poslednjeg SP, no to nama ne sme da bude izgovor za predaju unapred – objašnjava Bukvić.

Reprezentacija Italije u ponedeljak je već stigla u Beograd gde će se pripremati do subotnjeg meča na stadionu Nastavnog centra Makiš. U želji da tribine budu što punije, ulaz na utakmicu Srbija – Italija biće slobodan.