XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Niša ulaze u finiš priprema za novu sezonu

Deset dana do početka Superlige odbojkaši Niša su u punom trenažnom procesu, rezultati u pripremnim utakmicama pokazuju da su na dobrom putu, iako ekipa nije kompletirana, a pregovori sa pojačanjima još uvek traju.

Pobede protiv u ovom trenutku spremnijih protivnika; foto: Vanja Keser

U poslednjih sedam dana Nišlije su odigrale 4 prijateljska duela, ostvarili 3 pobede uz jedan poraz, a rezultat u svim mečevima bio je identičan - 3:1.

Krajem prošle nedelje niški odbojkaši su u Čairu savladali dve bugarske ekipe Hebar i Dobrudžu 07, zatim je usledila pobeda u Kragujevcu protiv domaćeg Radničkog, da bi u utorak u Nišu prvi poraz u pripremnim duelima izabranicima Dragana Svetozarevića nanela Ribnica iz Kraljeva.

Šef stručnog štaba niškog tima priznao je da je igra na ovim mečevima bila iznad njegovih očekivanja za ovaj period priprema, ali su momci pokazali ogromnu borbenost.

Prvi protivnik je bio po našoj meri, ali su bugarski šampion Dobrudža i Radnički kvalitetne ekipe, koje su duže u trenažnom procesu od nas i imaju više odigranih kvalitetnih mečeva. No, pokazali smo zavidan nivo zalaganja, iako su 4 momka prvi put na parketu zajedno u postavi. U poslednjem meču došlo je do premora, pojedini igrači su bili bolesni, ali sam sve u svemu zadovoljan odigranim u ova 4 meča - rekao je Svetozarević.

Za trenera Niša rezultati u ovom periodu nisu u prvom planu, već je najbitnije da igrači pred početak sezone odigraju što više jakih mečeva.

Do početka prve zvanične utakmice želim da što više vremena provedu na terenu, da se navikavaju na teške momente, kako bi što spremniji bili za start prvenstva. U pojedinim delovima utakmica bili smo izuzetno korektni, u nekim smo mogli jače i čvršće, ali je celokupna slika jako dobra za sada - podvukao je on.

Svetozarević je na kraju dodao da još uvek nisu određeni naredni “sparing partneri” Niša i da ne želi da u ovom periodu protivnik bude bilo ko, već protivnik srazmeran izazovima koje Nišlije čekaju na startu prvenstva.

Niš će u 1. kolu Superlige narednog vikenda u Čairu dočekati aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu.


18 .kolo Superliga Srbije
Jedinstvo (SP) 3 : 0 Novi Pazar
Klek Srbijašume 2 : 3 Ribnica
Spartak (LJ) 2 : 3 Radnički
Niš IGM Mladost 3 : 1 Partizan
Vojvodina NS Seme 1 : 3 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 18 15 3 44
2 Novi Pazar 18 14 4 40
3 Crvena zvezda 18 12 6 37
4 Ribnica 18 11 7 31
5 Jedinstvo (SP) 18 9 9 29
6 Radnički 18 9 9 24
7 Niš IGM Mladost 18 8 10 23
8 Spartak (LJ) 18 5 13 16
9 Partizan 18 5 13 15
10 Klek Srbijašume 18 2 16 11